Geoff Keighley vytěsnil Activision z oznamovací části The Game Awards
Gaming Článek Geoff Keighley vytěsnil Activision z oznamovací části The Game Awards

Geoff Keighley vytěsnil Activision z oznamovací části The Game Awards

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 12. 2021 14:41

Může za to situace okolo společnosti.

Reklama

Problémy ve společnosti Activision Blizzard se v posledních týdnech pořádně nastřádaly. Nejdříve jsme se dočkali další zprávy o sexuálním obtěžování a špatných pracovních podmínkách, které měl navíc krýt samotný ředitel Bobby Kotick, následně přišla zpráva o vyhazovu několika zaměstnanců ze studia Raven Software. To vše jsou důvody, proč se letos neobjeví na The Game Awards.

Předávání herních Oscarů v posledních letech nabralo na popularitě, stalo jednou z nejdůležitějších akcí v roce, společně s tím se ale udělování cen posunulo na druhou kolej, prim totiž hrají velká oznámení. Právě těch se Activision Blizzard nezúčastní, jak prozradil organizátor a hlavní tvář akce - Geoff Keighley.

The Game Awards jsou formou oslavy tohoto průmyslu, který je největším zábavním segmentem ve světě. Není tu tedy místo pro zneužívání či obtěžování v jakékoliv společnosti či komunitě. Také si uvědomuji, že máme velkou platformu, pomocí které můžete urychlit a inspirovat ke změně. Jsme tomu zavázáni, musíme tak ale konat všichni, abychom vytvořili lepší a více inkluzivní prostředí, díky kterému se budou všichni cítit bezpečně a budou tak mít možnost tvořit nejlepší hry na světě. Mohu tak potvrdit, že Activision Blizzard se mimo samotného udílení cen nezúčastní The Game Awards.

Společnost tak bude vidět akorát na dvou nominacích, které získala, organizátoři v podstatě zatrhli propagaci her z její produkce. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama