Gla1ve opouští Astralis! „Bojuji s vyhořením,“ říká
Esport CS:GO Článek Gla1ve opouští Astralis! „Bojuji s vyhořením,“ říká

Gla1ve opouští Astralis! „Bojuji s vyhořením,“ říká

Michael Douša

Michael Douša

19. 5. 2020 15:21

"Následující tři měsíce budu věnovat jen sobě, abych se plně zotavil," dodává dánský IGL.

Reklama

Lukas "gla1ve" Rossander prozatím opouští aktivní sestavu Astralis ze zdravotních důvodů, na jeho místo nastoupí Jakob "JUGi" Hansen. Tato změna nebude podle vyjádření týmu i gla1veho trvalá a měla by trvat pouhé tři měsíce, na doporučení jeho lékaře. 

Již delší dobu trpím symptomy stresu a syndromu vyhoření.

Tato zpráva přichází jen těsně poté, co vedoucí Astralis, Kasper Hvidt, přiznal, že jiné hráče cvičili jako potenciální IGL, pokud by měl gla1ve potřebovat odejít ze hry. "Už dlouhou dobu jsme s Lukasem a týmem pracovali, abychom minimalizovali jeho povinnosti jak vně, tak i uvnitř hry. To pomohlo, ale bohužel, nebylo to pro něj dost, aby nemusel odejít," dodává Hvidt. "Vím, že je mnoho hráčů v podobné situaci jako Lukas a přestože můžete říct, že jsme to měli udělat už dávno, doufám, že můžeme podobné situaci v budoucnu předejít. Samozřejmě se těším, až budeme mít Lukase na sto procent, ale teď potřebuje odpočinek. Budeme ho podporovat ve všech ohledech."

Gla1ve opouští Astralis! „Bojuji s vyhořením,“ říká

Na následující turnaje, DreamHack Masters Spring a BLAST Premier Europe Showdown, tak bude gla1ve chybět a na jeho místě bude hrát JUGi. Zůstává však otázkou, kdo bude za něj IGL, protože s takto otevřenou informací doposud nikdo nepřišel. Na těchto turnajích tak uvidíme, jak kvalitní zácvik Astralis svým hráčům poskytl, aby plně zastoupili gla1veho taktiky.

Sám gla1ve zveřejnil, že tříměsíční pauza je výsledkem jednání jeho, vedení týmu a Lukasova lékaře. "Mí spoluhráči a organizace Astralis vyzkoušeli mnoho různých způsobů, jak mi pomoct tohle přejít. Protože mé problémy přetrvávají, můj lékař a já jsme rozhodli, že potřebuji pauzu a včera jsem se organizaci omluvil ze zdravotních důvodů," prohlásil ve TwitLongeru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama