Gods & Monsters se přejmenovalo kvůli energy drinkům Monster
Zajímavosti Článek Gods & Monsters se přejmenovalo kvůli energy drinkům Monster

Gods & Monsters se přejmenovalo kvůli energy drinkům Monster

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 9. 2020 15:31

Tak toto jsme opravdu nečekali.

Reklama

Na akci Ubisoftu jsme se dočkali prvního většího odhalení Immortals: Fenyx Rising, adventuru dříve známou jako Gods & Monsters. Nové jméno bylo prý dílem vývojářů, kteří se rozhodli lépe uchopit směr hry. Díky dokumentům amerického soudu se ale dozvídáme, že důvod je úplně jiný.

A skutečně bizarní. V dubnu letošního roku totiž přistála na stůl vedení Ubisoftu žaloba. Co na ní stálo? Společnost Monster Energy Company si stěžuje na název hry a tvrdí, že vydání hry může uškodit firemnímu působení v herním průmyslu a sponzorství esportových týmů.

Pokud jste si pod názvem firmy představili typické černé plechovky energy drinků se zelenými pařáty, trefili jste se. Ubisoft skutečně zažalovala firma Monster, které vadil název připravované hry. Ubisoft sice podal odpověď, ve které argumenty Monsteru negoval, následně se ale vedení stáhlo a název raději změnilo.

Co za tím stojí? Podle právníka Richarda Hoega několik důvodů. I když sám pevně věří, že Ubisoft by tento spor vyhrál, stálo by to studio spoustu peněz, hromadu času a hlavně dost možná poškozený marketing. Místo několika let u soudu tak vývojáři vymysleli nový název, díky kterému nemůže nikdo spojovat plechovky Monsteru se hrou Gods & Monsters, respektive Immortals: Fenyx Rising.

Gods & Monsters se přejmenovalo kvůli energy drinkům Monster

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama