GTA 5 už rozjede i Game Boy
Zajímavosti Článek GTA 5 už rozjede i Game Boy

GTA 5 už rozjede i Game Boy

David Jiránek

David Jiránek

28. 1. 2022 12:12

Další port GTA v přípravě?

Reklama

GTA 5 se v tuto chvíli podívalo na tři generace konzolí, počítače a brzy se z titulu od Rockstaru stane meme podobný Skyrimu. Hra totiž dostává jeden port za druhým a nový díl stále v nedohlednu. Pokud jste si mysleli, že GTA už lze hrát na čemkoliv, asi vás vyvedeme z omylu. Přichází totiž port na Game Boye.

Na Youtube kanálu there oughta be naleznete video, které ukazuje, jak GTA 5 běží na starém handheldu Game Boy od Nintenda. Ve skutečnosti GTA 5 na konzoli nativně neběží, obraz je totiž streamování přes WiFi. Přesto je požitek téměř k nerozeznání, díky fungování všech osmi tlačítek, které na těle Game Boye najdeme.

Autor popisuje celý postup a dává k dispozici i zdrojový kód. Pokud máte doma funkčního Game Boye, můžete si sami zkusit GTA 5 na displeji o rozlišení 144 × 160 pixelů rozchodit.

Hra běžela na 20 FPS, což samozřejmě není zcela ideální. Autor vyzkoušel kromě GTA 5 také Crysis a DOOMa. Bohužel kvůli nízkému rozlišení a chromatickému displeji nešlo zážitek srovnatelný s moderními konzolemi a PC. Rockstar tak o nativním portu GTA 5 na Game Boy zřejmě uvažovat nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama