Hangar 13 propouští 50 zaměstnanců z americké pobočky
Gaming Článek Hangar 13 propouští 50 zaměstnanců z americké pobočky

Hangar 13 propouští 50 zaměstnanců z americké pobočky

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 5. 2022 16:13

Jak se změna dotkne českého týmu není jasné.

Reklama

Na konci minulého roku jsme vás informovali o zrušení obrovského projektu od Hangar 13, přičemž se studio bude nyní soustředit na vývoj Mafia 4. Jak se ale ukázalo, projekt Volt, o kterém jsme psali, nebyl jediný a během tohoto roku se rozhodlo o ukončení vývoje dalšího titulu s označením Mosaic. Na to už muselo vedení reagovat a dle zprávy webů Kotaku a Bloomberg dochází k zásadnímu propouštění.

Dle dosavadních zpráv se vyhazovy týkají přibližně 50 zaměstnanců, a to pouze v rámci americké pobočky ve městě Novato. Tato větev měla původně až 100 zaměstnanců při vydání Mafie 3, v současné době zaměstnává lehce přes 80 vývojářů – po vyhazovech jich tedy zbyde pouze 30. 

Zatím není jasné, zdali se toto rozhodnutí dotkne dalších poboček. Redakce kontaktovala zástupce českého studia, do vydání článku ale nedostala vyjádření. 

Jak Kotaku, tak Bloomberg potvrzují, že se nyní britský Hangar 13 soustředí na vývoj čtvrtého dílu Mafie, která by se měla odehrávat v Itálii a poslouží jako prequel celé série. Dle posledních spekulací má český tým na starosti další díl tenisového Top Spin.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama