hardwarove-novinky-1
Technologie Článek Hardwarové novinky #1

Hardwarové novinky #1

Filip Němeček

Filip Němeček

7. 7. 2016 12:07

Po vzoru minulých prázdnin se opět můžete těšit na souhrn z hardwarového světa.

Reklama

Čekáte na virtuální realitu a máte PlayStation 4? Pak vás určitě potěší zpráva, že se PlayStation VR začne oficiálně prodávat také v ČR hned v „první vlně“. Headset koupíte od 13. října za nižší cenu, než je k dostání Oculus Rift nebo HTC Vive. Sony také odhalilo české ceny některých her pro PS VR.

Nvidia nedávno začala prodávat oficiálně Shield TV – multifunkční krabičku s Tegra X1, která z vaší televize udělá chytrou a dovolí třeba hraní streamovaných her skrze Geforce Now. V nejbližších dnech by se také měla začít prodávat Pro verze, která nabízí 500 GB vnitřní paměti. Jak se Shield TV používá? Můžete si přečíst recenzi.

Hardwarové novinky #1

Mobilní hry zatím můžete streamovat ze systému Android. Pro iOS se konečně plánuje podpora s iOS 10, které vyjde na podzim a přinese vývojářům možnost, jak snadno podporu streamování přidat.

Proč Valve stále nevydalo Half-Life 3? To nikdo neví, každopádně ve firmě mají teď dost na práci s virtuální realitou. Novému odvětví se má věnovat až třetina zaměstnanců. Kromě toho Gabe Newell stihl zkritizovat VR exkluzivity.

AMD nedávno přišlo s lákavou kartou Radeon RX 480 a Nvidia už připravuje odpověď. Nejdříve byla spatřena referenční GTX 1060 v Hongkongu a krátce poté unikly také první specifikace. „Zelená“ karta nabídne vyšší výkon, menší spotřebu a velmi pravděpodobně také vyšší cenovku.

Hardwarové novinky #1

Méně známý výrobce periferií Sharkoon představil nový set klávesnice a myši. Obě novinky svítí hned několika barvami a za celkem nízkou cenu nabízejí dobrou výbavu. 

Hardwarové novinky #1

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama