Heroic jdou do finále! Prodlouží Gambit vítěznou sérii?
Esport CS:GO Článek Heroic jdou do finále! Prodlouží Gambit vítěznou sérii?

Heroic jdou do finále! Prodlouží Gambit vítěznou sérii?

Michael Douša

Michael Douša

12. 4. 2021 10:47

Dočkáme se po dlouhé době nové světové jedničky?

Reklama

Photo credit: Stephanie Lindgren, DreamHack

Semifinále nám ukázalo opět dva velmi rychlé zápasy 2-0.

Gambit potvrdili, že jsou favority celého turnaje velmi dominantní sérií proti švédským NIP. Na Infernu, výběru Švédů, jim naservírovali solidní 16-5, na jejich vlastním Dustu II ale trošku zaškobrtali, nicméně vítězství 16-14 si odnesli i tak a místo ve finále je jejich. Heroic měli s brazilskými FURIA o něco více práce, na Miragi sice do druhé poloviny museli vstoupit s handicapem tří bodů, ten ale jednoduše dohnali a nenechali FURIA přičíst si ve zbytku zápasu více, než dva body. Dust II byl stejným scénářem, tentokrát ale FURIA vyhráli v druhé půlce jediný bod. Jasné jako facka,  Casper "cadiaN" Møller zase jednou dotáhl Heroic do finále.

Heroic jsou zas a znova v BO5 finále za vyzyvatele, vloni jsme si ale vyzkoušeli, že to nemusí znamenat vůbec nic. Tehdy ale vyhrávali proti "osvědčeným hvězdám", které na ně nestačily. Tentokrát ale proti sobě budou mít mnohem dychtivějšího a napumpovanějšího nepřítele, kterým jsou ruští Gambit. Sestava Abaje "Hobbit" Chasenova bude chtít prodloužit svou neporušenou vítěznou sérii deseti zápasů v řadě. Heroic zase oponují devíti zápasy v řadě, jejich poslední prohra byla příznačně právě proti Gambit na IEM Katowice. Od té doby ale změnili sestavu, porazí právě tato soupiska ruské střelce? 

Nejspíš ne, Gambit mají mnohem lepší statistiky na všech mapách s výjimkou Nuku, který ve více než 90 % případů banují, a Overpassu, na němž mají Heroic 100% win rate z pouhých čtyř zápasů proti 67% win rate Gambit z 15 zápasů. Hodnocení formy též hraje na stranu Rusů a obecně můžeme říct, že mají výhry proti mnohem těžším soupeřům, než proti kterým si své výhry nahnali Dánové. Bude to ale skvělá podívaná, o tom není pochyb.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama