Heroic jsou na prodej, společnost uniká bankrotu
Esport CS:GO Článek Heroic jsou na prodej, společnost uniká bankrotu

Heroic jsou na prodej, společnost uniká bankrotu

Michael Douša

Michael Douša

15. 5. 2023 18:21

Dánskou organizaci podle všeho koupí soukromá norská společnost.

Reklama
Dánskou organizaci podle všeho koupí soukromá norská společnost.

Krize esportu je tu. Ačkoliv jsou čísla aktivních hráčů každý týden na novém vrcholu, investice jednoduše netečou. Mnoho veřejně obchodovaných společností (typicky právě FaZe či Heroic) zažívalo poměrně rychlý pád cen akcií, což je vedlo k poměrně razantním krokům. Zatímco FaZe se jakž takž drží nad vodou, Heroic už si hledají cestu ven. Z finančních důvodů museli vydat další nálož akcií, aby se udrželi v černých číslech (nebo alespoň mimo bankrot) přes léto.

Management tak vyjednal podmínečnou smlouvu o koupi celé korporace. Vedení reprezentuje 42 % všech akcií, s tím, že smlouva o prodeji vejde v platnost, pokud akcionáři reprezentující celkem 75 % akcií s prodejem budou souhlasit. Celková hodnota korporace dosahuje cca 5 milionů dolarů (přibližně 100 milionů korun českých), přičemž každá akcie stojí cca 4 koruny české (2 norské koruny). 

To je hodnota, která je poměrně nízká. Někteří již spekulují, že přibližně takovou sumu by musel jedinec zaplatit, aby vykoupil jednotlivě "jen" všechny hráče. Tady se ale jedná o prodeji celé firmy. Kupujícím by se měla stát firma Krow Bidco AS, což je poměrně neznámá norská soukromá společnost s ručením omezeným, kterou vlastní regulovaný evropský investiční fond. 

S prodejem společnosti měla pomáhat agentura ULTI Agency, která mimo jiné zastupuje hráče jako je současný kouč Bad News Eagles Jonatan "Devilwalk" Lundberg,  Håkon "⁠hallzerk⁠" Fjærli a Fredrik "⁠roeJ⁠"Jørgensen, a která byla prostředníkem koupě celého týmu Gambit americkou organizací Cloud9. Tohle pravděpodobně nebude úplně zpráva, kterou chtějí hoši v bíločervených dresech na Majoru slyšet. Může to být ale pozitivní vlaštovka, že Heroic nehrozí stejný osud, jako jejich dánským kolegům z Copenhagen Flames či Tricked. Obě společnosti totiž zbankrotovaly a musely ukončit veškerou činnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama