HP představili v Praze nové produkty
Technologie Článek HP představili v Praze nové produkty

HP představili v Praze nové produkty

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 6. 2019 17:20

Jaké novinky HP přinese na náš trh?

Reklama

Česká pobočka Hewlett Packard nás pozvala na představení nových produktů, které se čerstvě dostaly či teprve dostanou na náš trh. I když jsme mohli zhlédnout i produkty určené pro živnostníky či pro běžné uživatele, my nejsme jen tak obyčejní. Proto se v dnešním reportu zaměříme zejména na herní produkty.

HP je velice známé svými notebooky. Pro méně náročné hráče má svou divizi Pavilion Gaming. Ta se řadí mezi střední třídu s cenovkou od 25 tisíc. Prezentace se týkala modelů Pavilion Gaming 15 17, u kterých došlo ke zvětšení větracích otvorů, jinak se ale změna týká zejména vnitřností. Nově Pavilion Gaming nabídnou grafické karty NVIDIA řady 16xx a procesory Core osmé generace.

HP představili v Praze nové produkty

O něco nabušenější jsou potom laptopy pod značkou Omen. Stejně jako u Pavilion Gaming i tady se HP zaměřilo na odvětrávání, najdete zde tedy technologii OMEN Tempest společně s 12V ventilátorem. Řada Omen už nabídne pořádnou porci výkonu, v konfiguraci najdete grafické karty řady RTX a procesory i9 deváté generace. Opět se nejedná o příliš velké změny ve vzhledu, ale zejména ve vnitřnostech.

HP představili v Praze nové produkty

Proč se měnilo hlavně odvětrávání? Tím, jak jsou nejnovější komponenty stále více výkonnější, potřebují logicky stále lepší chlazení. Notebooky se tradičně nachází na stolech, a vypouštění či nasávání vzduchu zespodu je velmi neefektivní. Proto se na úkor toho musí zvětšovat nejen boční otvory, ale také systém chlazení uvnitř notebooku.

HP představili v Praze nové produkty

O level výše se pak posouvá Omen X 2S. Tento laptop je určen pro ty nejnáročnější hráče, fajnšmekry či streamery. Kromě hlavního displeje nalezneme nad klávesnicí druhou přídavnou obrazovku. Ta funguje jako plnohodnotný druhý displej a můžete na ní přesunout cokoliv, co se nevejde na hlavní displej. Při hraní své oblíbené hry tak na ní můžete sledovat svého streamera, který ji zase použije pro sledování chatu. Na obrazovku se přizpůsobí i Discord či Spotify a díky dotykové obrazovce se nebudete muset zaobírat zkratkou Alt-Tab. Celý kolos pohání devátá generace procesorů Intel Core a grafické karty NVIDIA RTX. O chlazení se poté stará systém Thermal Grizzly Conductonaut.

HP představili v Praze nové produkty

Musíme uznat, že při reálném ozkoušení obrazovka dává smysl. Pro stolní PC s dnešním množstvím informací je druhá obrazovka prakticky nutnost, a to ani nemluvíme o streamerech. Problémem ale je cena, která z této novinky dělá velmi nedostupný kus hardwaru. Při základní konfiguraci vás Omen X 2S vyjde na 75 tisíc korun a to už je cena, nad kterou budete hodně uvažovat. Je ale možné, že do budoucna se podobné vymoženosti jako druhá obrazovka, stanou samozřejmostí i u levnějších a dostupnějších kousků.

Kromě laptopů se Omen zaměřil i na periférie, konkrétně na set myši a podložky. To, že oba dva kousky dokáží svítit všemi barvami, v dnešní době už asi nikoho nepřekvapí. Zajímavostí je ale možnost bezdrátového nabíjení myši. To bohužel nefunguje tak, jako například u Razeru, tedy že se myš nabíjí přímo na podložce, ale musíte jí umístit na přídavný plastový dock. Díky tomu si ale zase můžete snadno vyměnit povrch této podložky, který je magneticky přichycený ke zbytku podložky.

HP představili v Praze nové produkty

HP představili v Praze nové produkty

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama