Hra, která urážela čínského prezidenta, zmizela ze Steamu
Zajímavosti Článek Hra, která urážela čínského prezidenta, zmizela ze Steamu

Hra, která urážela čínského prezidenta, zmizela ze Steamu

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

26. 2. 2019 20:19

Z tohoto průseru se vývojáři jen tak nevyhrabou.

Reklama

Vypadalo to jako skvělý začátek. Hra Devotion odstartovala 19. února na Steamu spoustou pozitivních recenzí a vývojáři se plácali po ramenou, protože to byl rozhodně dobrý start. Ale stačil jediný víkend, aby hra zcela zmizela ze Steamu.

Všechno začalo v pátek, kdy si čínští hráči všimli ve hře artworku, na kterém je zobrazen Medvídek Pú s čínským prezidentem Xi Jinpingem společně se slovem "kretén". Jedná se o referenci na zákaz posledního filmu s Medvídkem Pú v Číně před dvěma lety. Někteří hráči to ale nevzali vůbec dobře, protože se jim zdálo, že to není jen znevažování hlavy jejich státu, ale celé čínské vlády. Hra je vyvíjena Tchaj-wanskou společností a je známo, že vztahy mezi Tchaj-wanem a Čínou jsou velmi napjaté. A tak se čínští hráči rozhodli hře pořádně zatopit v recenzích. Během 24 hodin přidali více než 2000 negativních recenzí.

Hra, která urážela čínského prezidenta, zmizela ze Steamu

Vývojářská společnost Red Candle Games se na Steam fóru omluvila a uvedla, že uvedený artwork s textem byl do hry umístěn pouze dočasně ve fázi prototypu a měl být později nahrazen, na což se zapomnělo.

Každopádně včera se hra beze slova vypařila nejen ze Steamu, ale zmizely o ní i veškeré zmínky z YouTube kanálu vývojářské společnosti. Později se společnost na Steam fóru vyjádřila, že hra byla stažena aby ji mohli dále testovat a v budoucnu se vráti zpět na Steam. Čínští hráči ale stále nejsou spokojeni, a tak řádí i v recenzích hry Detention od stejných vývojářů. Ta už má k dnešnímu datu pouze 30% pozitivních recenzí.

Pokud vás zajímá jak hra vypadala, podívejte se na gameplay:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama