Hráč přidělal  motor ke stolu aby cítil více vibrací při hře
Zajímavosti Článek Hráč přidělal motor ke stolu aby cítil více vibrací při hře

Hráč přidělal motor ke stolu aby cítil více vibrací při hře

David Jiránek

David Jiránek

26. 2. 2021 06:24

Monitor i klávesnici musel kvůli silným otřesům přilepit.

Reklama

Jatin Patel se zbývá vývojem pro iOS. Občas si přitom odběhne na youtube, kde vytváří méně praktické, ale o to více podivné projekty. Jeho poslední výtvor měl za cíl zdůraznit vibrace při střelbě a jízdě v Crysis. Jeho výtvor mu málem zničil celý stůl.

Nápad na zesílení vibrací z DualShock ovladače byl celkem jednoduchý. Vývojář rozmontoval gamepad s cílem přepojit původní elektrické motory s oscilovaným závažím. Jako náhradu si ale vybral velký motor s 2 880 otáčkami za minutu a několika kilogramovým excentrickým závažím. Na výsledek se můžete podívat v přiloženém videu.

Vibrace od motoru byly tak mohutné, že si musel tvůrce monitor i klávesnici přilepit ke stolu. Jinak by je po pár výstřelech mohl hledat na zemi.

Kupodivu si podobný "vylepšovák na zesílení požitku ze hry" můžete složit doma i vy. Tvůrce totiž dává k dispozici svůj kód na githubu. Stačí vám tedy akorát dostatečně velký motor se závažím, kabely a trocha zručnosti. Jenom pozor, ať se vám celý stůl pod mohutnou dávkou vibrací nerozpadne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama