Hráči v Íránu či Sýrii si nemohou zahrát League of Legends
Zajímavosti Článek Hráči v Íránu či Sýrii si nemohou zahrát League of Legends

Hráči v Íránu či Sýrii si nemohou zahrát League of Legends

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 6. 2019 13:50

Může za to válečný konflikt a následné sankce.

Reklama

V poslední době jste možná zaznamenali stoupající konflikt mezi USA a Íránem. Ten započal sestřelením amerického dronu Íránským obranným systémem a obviněním Íránu z údajného útoku na americký tanker. Jako odplatu nařídil prezident USA Donald Trump bombardování obranných systémů, ale v posledních minutách se rozmyslel a útok odvolal.

Vztahy těchto dvou zemí jsou ale na bodu mrazu a USA uvalilo na Írán sankce. Ty se kromě „běžných“ zákazů na export a import různých produktů týkají i hráčů. Íránští a syrští hráči si totiž nezahrají jednu z největších a nejoblíbenějších her současnosti League of Legends.

Tento zákaz je skutečně ojedinělý a hráči se s ním ještě nikdy nesetkali. Do konfliktů mezi zeměmi se tak zapojuje zcela odlišný faktor, který postihuje pouze civilisty, nikoliv úředníky, armádu či politiky. Zákaz jde nejspíše obejít pomocí VPN, avšak v těchto zemích jsou podobné služby velmi drahé a hráči si je často nemohou dovolit.

Zákaz se kromě Íránu týká i Sýrie, se kterou má USA již dlouhou dobu vypjaté vztahy. Riot Games se k zákazu vyjádřili pouze pomocí zprávy v klientu, která sděluje, že kvůli americkým regulacím a zákazům se hráči nemohou do hry připojit. Zákaz si ale vyhrazuje změny a je možné, že se v blízké době zákaz LOLka opět zruší.

Hráči v Íránu či Sýrii si nemohou zahrát League of Legends

Je vidět, že videoherní průmysl se stává čím dál tím větším segmentem a dalším způsobem, jak určitou část populace poškodit nebo omezit. Snad se s těmito regulacemi budeme setkávat co nejméně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama