Hráčka z Texasu zachránila spoluhráče z Anglie, který dostal záchvat
Zajímavosti Článek Hráčka z Texasu zachránila spoluhráče z Anglie, který dostal záchvat

Hráčka z Texasu zachránila spoluhráče z Anglie, který dostal záchvat

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

14. 1. 2020 17:18

Dámě se hluboce klaníme!

Reklama

Většinou se při hraní online her setkáváme s nadávkami, urážkami, hysterií a neschopností přijmout prohru. Že ale multiplayerový svět není jen toxický a najdou se zde lidé se srdcem i mozkem na správném místě, dokazuje příběh, který se nedávno odehrál.

Stalo se tak začátkem ledna tohoto roku. Při hraní online videohry se sedmnáctiletému Aidanu Jacksonovi z anglického Widnes začal spouštět nespecifikovaný záchvat. Nejdříve se mu udělalo špatně. O chvíli později jeho spoluhráčka - dvacetiletá Dia Lathora žijící v 5000 kilometrů vzdáleném Texasu, uslyšela přes sluchátka zvláštní zvuky připomínající záchvat. Nejdříve se snažila zjistit, co se s Aidanem děje. Ten ale neodpovídal.

Dia zachovala chladnou hlavu. Okamžitě začala vyhledávat číslo tísňové linky pro Evropskou unii, které se ji bohužel nepodařilo najít. Místo toho tedy zavolala na netísňové číslo, jimž sdělila Jacksonovu adresu. Jako první na místo dorazila místní policie.

Nic netušící chlapcovi rodiče nejdříve nechápali, proč se u jejich dveří objevili policisté. Bohužel ti zrovna sledovali televizi v přízemí domu, zatímco jejich syn byl ve svém pokoji umístěném v patře. Strážníci jim tedy rychle vysvětlili, že dorazili kvůli hlášení z USA o nereagujícím muži po záchvatu.

Aiden byl okamžitě převezen do místní nemocnice a stabilizován. Nyní se nachází doma a celá rodina vyčkává na diagnózu od lékařů. Bohužel to nebylo poprvé, po podobném záchvatu jej museli hospitalizovat již v květnu 2019. U chlapce se mj. vyskytuje ADHD (porucha pozornosti s hyperaktivitou) a Aspergerův syndrom (potíže s komunikací a sociálním chováním).

Samozřejmě po návratu domů celá rodina a především Aiden, poděkovali Die za záchranu jeho života. Určitě se všichni shodneme, že si slečna zaslouží veliký respekt.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama