Hry započnou: Polské Katowice opět v hledáčku hráčů i fanoušků
Esport CS:GO Článek Hry započnou: Polské Katowice opět v hledáčku hráčů i fanoušků

Hry započnou: Polské Katowice opět v hledáčku hráčů i fanoušků

Michael Douša

Michael Douša

31. 1. 2023 19:25

Největší CS:GO akce střední a východní Evropy se blíží.

Reklama
Největší CS:GO akce střední a východní Evropy se blíží. A jako vždycky bude na co koukat.

Poslední IEM Katowice se ještě stále nesly v duchu odeznívající pandemie koronaviru Covid-19, což se promítlo nejen do opatření pro fanoušky, ale také přímo do sestav hrajících týmů. To však mělo překvapivé, v mnohém ale také nedozírné následky - Justin "jks" Savage se ukázal jako všestranný záskok, který dovedl FaZe k jejich první takto velké trofeji po mnoha letech, což simultánně nastartovalo evropskou kariéru jks i fantastický rok FaZe.

Letos je však situace o něco jiná. Covid už není takový problém jako před rokem a situace na poli CS:GO je sice obdobně neutěšená jako tehdy, v popředí ale vidíme o něco větší počet potenciálních šampionů. Jak to ale letos celé proběhne?

Začne se ve středu 1. února. Nejedná se však o veřejně přístupnou hlavní akci, naopak - během prvních tří dnů se bude jednat o pouhou "Play-In" fázi, v níž se 16 týmů porve o 8 míst na hlavním turnaji, kam už je rovná polovina týmů kvalifikovaná. Mezi malými týmy jen s malou šancí na postup, jako jsou třeba Permitta, Grayhound či IHC, se ale najdou i opravdu velká jména. Někdejší světové jedničky Cloud9 s novým Kazachem v sestavě, NIP, fnatic, FURIA, nicméně zvláště čeští fanoušci by si měli dát pozor na zápas od 13:30, kde se poprvé v Katowicích ukáží OG s českým zástupcem Adamem "NEOFRAG" Zouharem.

Hry započnou: Polské Katowice opět v hledáčku hráčů i fanoušků

Na úspěšně kvalifikované pak již ve hlavní fázi turnaje čeká další osmička, kde už jsou týmy o něco očekávatelnější. Najdeme mezi nimi Major šampiony FaZe, NaVi, Outsiders, ale také G2, Heroic, Liquid, Vitality a zase slovenský zástupce David "frozen" Čerňanský čeká v barvách MOUZ. 

A o co se vlastně hraje? ESL nabízí celkem 1 milion dolarů, z čehož šampionům připadne 400 tisíc dolarů, v přepočtu necelých 9 milionů korun. Kdo si je ale odnese? FaZe mají opravdu velkou motivaci vyhrát, protože tahle trofej jim může přihrát jejich vlastní milion dolarů navíc, který zaplatí Intel v rámci Intel Grand Slamu. Na druhé straně jsou ale opravdu na koni Heroic i G2, kteří zaručeně nezůstanou pozadu, černým koněm ale mohou být právě zmiňovaní MOUZ. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama