Ibrahimović nechce být ve FIFA, prý na něm někdo vydělává bez jeho souhlasu
Zajímavosti Článek Ibrahimović nechce být ve FIFA, prý na něm někdo vydělává bez jeho souhlasu

Ibrahimović nechce být ve FIFA, prý na něm někdo vydělává bez jeho souhlasu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 11. 2020 17:14

Obáváme se, že Ibrahimović licenci akorát nepochopil.

Reklama

Je pochopitelné, že pokud jste obrovskou hvězdou, zkrátka nestíháte sledovat vše co se okolo vás děje. Například fotbalista Zlatan Ibrahimović nyní  přišel na to, že se objevuje v sérii FIFA. Jenže to nevzal moc dobře a na svou postavu ve hře si stěžuje. Údajně totiž na něm někdo vydělává bez jeho svolení. Své rozhořčení sdílel na Twitteru, kde promluvil o tom, že nikomu nedal souhlas se zpracováním jeho jména ani obličeje.

Kdo dal FIFA EA Sport právo na použití mého obličeje a jména? FIFPro? Nejsem si vědom toho, že bych byl členem Fifpro a jestli jsem zde byl vložen bez mého vědomí přes nějaký divný krok. A určitě jsem nikdy nedovolil FIFA nebo Fifpro vydělávat peníze skrze používání mé osoby. Někdo vydělává peníze na mém jménu a obličeji bez mého svolení, a to několik let. Čas na průzkum.

Ibrahimović si ale bohužel nejspíše neuvědomuje, jak podobné licencování funguje. EA se totiž spojuje s různými partnery, kteří následně zajišťují licence přímo od klubů nebo národních týmů. Právě ty mají velmi často právo na nakládání se jménem nebo obličejem fotbalisty. To potvrdilo i EA, které se ke stížnosti Zlatana vyjádřilo.

Jedna z našich dlouhodobých spoluprací je s globální reprezentací profesionálních fotbalistů FIFPro, která má partnerství s několika licencovanými společnostmi, díky kterým vytváří dohody, ze kterých čerpají benefity hráči i jejich kluby.

EA navíc nahrává i nedávno oznámená exkluzivní spolupráce s klubem AC Milán, kde Ibrahimović v současné době hraje. S největší pravděpodobností má vedení klubu právo na prodání licence na Ibrahimoviće a jeho emoce na Twitteru jsou tak nejspíše zbytečné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama