IEM Cologne – Největší esport event léta je tu
Esport CS:GO Článek IEM Cologne – Největší esport event léta je tu

IEM Cologne – Největší esport event léta je tu

Aleš Pelc

Aleš Pelc

7. 7. 2022 12:34

16 týmů si zahraje o prizepool téměř milion dolarů

Reklama

Desátý ročník velké CS:GO akce se tradičně koná v létě a jako obvykle je na něj upřen zrak celého Counter-Strike světa. Jde také o poslední větší turnaj před letní pauzou začínající 18. července. Šestnáctka kvalifikovaných týmů si tak nejen přijela rozdělit prizepool téměř dosahující hodnoty jednoho milionu dolarů, ale především úspěšně uzavřít první polovinu letošního roku a ujmout se prestižní trofeje. Turnaj začíná už dnes a bude se táhnout dlouhých jedenáct dní. V jeho formátu jsou účastnící rozděleni do dvou skupinových pavouků po osmi týmech, z obou skupin poté postoupí trojice týmů do Play-off odehrávajícího se v Lanxess aréně. 

Skupina A skýtá šest celků z nejlepší světové desítky a je o poznání silnější než ta druhá. V o to složitější situaci se nacházejí MOUZ, kteří na úvod v 16 hodin narazí na Na’Vi. Ještě předtím se odehraje dvojice duelů – NiP vs. Heroic a G2 vs. Movistar Riders. Obě střetnutí budou velice náročná a těžko by se hledal favorit, důležitou roli ve prospěch Heroic a Movistar Riders může hrát ale rozehranost z Play-Inu. Ve stejný čas jako MOUZ se do akce vrhnou i Vitality s ENCE. Další utkání skupiny A budou následovat v pátek odpoledne.

IEM Cologne – Největší esport event léta je tu

YEKINDAR - host pro Team Liquid

Papírově slabší skupina B nabízí střetnutí ruských a případně i brazilských sestav. Dnes v 19:30 se ve svých duelech představí rovnou tři ruské týmy – Cloud9 proti Outsiders a Spirit hrající se zástupci americké scény – Teamem Liquid, který je doplněný „YEKINDAREM“, někdejším hráčem Outsiders. Zbylá dvojice úvodních zápasů této skupiny je plánována na páteční odpoledne. FaZe se ve 12:30 utkají se 00NATION a „coldzera“ si tak zahraje proti své bývalé organizaci. Ve stejnou dobu můžete vyhlížet i zápas Astralis s brazilskými FURIA. Zmínění Brazilci se nutně potřebují herně zvednout, v posledním svém turnaji – ESL Challenger Valencia ani nedokázali postoupit ze čtyřčlenné skupiny proti žebříčkově mnohem slabším týmům. Další kola skupiny B budou následovat až v sobotu.

Máte svého favorita na vítězství? Využijte bonusu 900 Kč a vsaďte si na něho ve Fortuně!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama