IEM Cologne Play-In: Co nabídne uzavřená kvalifikace prestižního turnaje v CS:GO?
Esport CS:GO Článek IEM Cologne Play-In: Co nabídne uzavřená kvalifikace prestižního turnaje v CS:GO?

IEM Cologne Play-In: Co nabídne uzavřená kvalifikace prestižního turnaje v CS:GO?

Aleš Pelc

Aleš Pelc

4. 7. 2022 13:48

16 týmů se utká o ve dvoukolové kvalifikaci o 8 vstupenek do hlavního turnaje

Reklama

Od úterý se koná kvalifikační Play-In turnaj pro slavný každoroční turnaj v Kolíně nad Rýnem. Pro jeho jubilejní desátý ročník už známe osm týmů ze světové špičky, zbylá osmice vzejde z Play-Inu. Šestnácti celkům se podařilo projít alespoň do této uzavřené kvalifikace, polovina z nich pak dostane příležitost se participovat i hlavní části. Dvoudenní Play-In nabídne řadu neobvyklých duelů a dost možná i počet nečekaných výsledků. Zatímco několik účastníků patří do nejlepší desítky týmů v žebříčku HLTV, jiní na tom jsou i o padesát pozic hůř. Zásluhu na takové rozmanitosti mají týmy z Asie a Austrálie. 

První kolo ve formátu Best-of-one otevře šestice vyzyvatelů v úterý v 11 hodin. Před dánskými Heroic stojí evropský mix německé organizace Sprout, MOUZ i s „frozenem“ se utkají s brazilskými paiN a semifinalisté antverpského Majoru – Spirit se postaví jedinému americkému týmu v kvalifikaci – Complexity. Heroic se dlouhodobě drží mezi světovou špičkou a situaci se rozhodli ještě vylepšit příchodem Jakoba „jabbi“ Nygaarda a první zápas turnaje by jim neměl dělat problém. V nejednoduché pozici se nachází MOUZ. Ti se dlouhodobě potýkají se špatnou formou a od března neporazili jediný tým z nejlepší desítky. Nutně potřebují uspět a dostat se do výherní formy, úterní utkání může být ideální příležitostí pro její začátek. Stejně jako Dánové i Spirit musel v nedávné době změnit svou soupisku. Hvězdného snipera „degstera“ nahradil sedmnáctiletý Igor „w0nderful“ Zhdanov, pro kterého půjde o premiéru na velkém turnaji. Complexity jsou na tom ale mizerně a neměli by být pro „w0nderfula“ a jeho spoluhráče značným problemém.

IEM Cologne Play-In: Co nabídne uzavřená kvalifikace prestižního turnaje v CS:GO?

Po dohrání úvodní trojice zápasů proti sobě nastoupí Outsiders a Imperial. Přestože se obě mužstva zúčastnila posledního Majoru, od té doby podávají řádově horší výsledky a jejich postup do hlavního turnaje je daleko od jistého. Vítězství v prvním kole ale jednomu z nich značně pomůže. Snazší cestu by měli mít Astralis. Reprezentanti slavné organizace se ve 12:40 střetnou se zbrusu novou sestavou 00NATION, kteří zatím krom vítězství nad krajany z Furia neukazují silné výkony. Ve stejný čas se australští ORDER postaví Němcům z BIG. Australani patří mezi pravidelné účastníky větších světových turnajů a dokazovali to hlavně pod předchozí organizací Renegades, na BIG aktuálně ale aktuálně ztrácí osmatřicet pozic v žebříčku a jejich šance na vítězství tohoto duelu nejsou velké.

Ve 13:30 se znovu po čtyřech dnech postaví MiBR rozjetým Movistar Riders. V předchozím eventu – ESL Challenger Valencia zdecimovali Španělé své brazilské soupeře poměrem 16:3 a celý turnaj nakonec vyhráli. Dá se tedy očekávat, že podobné tempo nastolí i v Kolíně. První kolo uzavře zápas nejlepšího a nejhoršího týmu. Vitality jako pátý tým světa čekají asijští TYLOO, kteří jsou až pětapadesátí. Pokud hlavní favorit kvalifikace duel nepodcení, měl by být rychle u konce.

První a druhé kolo Upper Bracketu

Okamžitě po dohrání prvního kola přijde na řadu druhé, a to jak pro výherce, tak i pro pavouk poražených. Tentokrát se už bude hrát ve formátu Bo3. Postupující z prvního kola budou čekat souboje o čtyři místa v hlavní fázi kolínského turnaje, naopak poražení padnou do Lower Bracketu a pro postup budou muset projít dvě následující Bo3 série bez porážky. Zbylé čtyři postupové pozice se obsadí ve středu, kdy je v plánu dohrávka pavouku poražených.

Tušíte, kdo ze zápasů odejde vítězně nebo celý turnaj vyhraje? Můžete si na to sadit ve Fortuně se vstupních bonusem 900 Kč!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama