IEM Cologne Play-In: MOUZ čeká rozhodující zápas!
Esport CS:GO Článek IEM Cologne Play-In: MOUZ čeká rozhodující zápas!

IEM Cologne Play-In: MOUZ čeká rozhodující zápas!

Aleš Pelc

Aleš Pelc

6. 7. 2022 12:21

frozenův tým čeká na soupeře ze zápasu Mibr vs. TYLOO

Reklama

V úterý začal jeden z největších Counter-Strike eventů tohoto roku. Desátý ročník IEM/ESL One Cologne a jeho Play-In nabízí zajímavé duely již od prvního dne. Diváci mohli sledovat debakly i napínavé a velice těsné souboje. Sestava MOUZ se slovenským střelcem Davidem „frozen“ Čerňanským se řídila druhou variantou a po výsledcích 19:16 s paiN a 1:2 proti Heroic ji dnes čeká rozhodující zápas o postup do hlavního eventu.

První kolo této krátké kvalifikace proběhlo až na jednu výjimku podle předpokladů a favorité se mohli těšit z výhodných pozic pro Bo3 zápasy. Jedinými narušiteli této struktury se stali 00NATION, kteří si překvapivě lehce poradili s Astralis výsledkem 16:6. V druhém kole se proti sobě postavili Heroic a MOUZ, Spirit a 00NATION, BIG a Outsiders a Movistar Riders s Vitality. Každé z těchto střetnutí nabídlo zajímavou podívanou. Polovina utkání šla do třetí mapy, Outsiders zvládli zápas těsným rozdílem 16:13 na obou mapách a dostalo se i na druhé překvapení, když španělští Riders hravě zvládli i pátý tým světa – Vitality. Jelikož vítězství v druhém kole také znamenalo postup do hlavní akce IEM Cologne, další čtveřicí se zajištěnou účastí jsou Heroic, Spirit, Outsiders a Movistar Riders.

IEM Cologne Play-In: MOUZ čeká rozhodující zápas!

Movistar Riders zatím úspěšně navazují na svou výherní šňůru z ESL Challenger Valencia

Celky, kterým se první kolo nevydařilo, může zachránit Lower Bracket. Dva zápasy prvního kola pavouku poražených se také odehrály už v úterý a s turnajem se rozloučili Brazilci z paiN a američtí Complexity po prohrách se Sprout a Astralis. Dnes od 12:30 pokračují zbývající zápasy Lower Bracketu. ORDER s Imperial zabojují o to, kdo si před osmou hodinou večerní zahraje v postupovém zápase proti 00NATION, MOUZ naopak čekají na výsledek MiBr vs. TYLOO. Mezitím v 16:00 rozehrají své rozhodující partie Vitality se Sprout a BIG s Astralis.  Československým fanouškům esportu nezbývá nic jiného, než opětovně držet palce „frozenovi“ a MOUZ, aby se hlavní event nemusel obejít bez tuzemského obsazení. Ten začne už ve čtvrtek. 


Věříte svým svým esportovým znalostem a chcete si zasoutěžit? Vsaďte si ve Fortuně na Esport a získejte bonus 900 Kč!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama