Intel ukázal, jak si představuje chytré brýle
Technologie Článek Intel ukázal, jak si představuje chytré brýle

Intel ukázal, jak si představuje chytré brýle

Filip Němeček

Filip Němeček

9. 2. 2018 14:43

Vypadají jako tradiční „hloupé“ a nezadusí vás notifikacemi.

Reklama

Intel ukázal, jak si představuje chytré brýle

Normálně se sice věnujeme primárně hardwaru pro hráče, ale uznejte, že brýle jako ze sci-fi filmu jsou prostě cool. Pravděpodobně jste v minulosti viděli Google Glass, na kterých je hned poznat, že obsahují elektroniku a jejich nositel vás může kamerou nahrávat…

Intel s prototypem Vaunt šel jinou cestou. Na první pohled si u těchto brýlí sotva všimnete, že obsahují nějakou elektroniku. Stejně tak neuvidíte, že jejich nositel něco vidí. Intel připravil speciální technologii, která promítá malý obraz přímo na sítnici, takže ho vidí pouze nositel.

Cílem brýlí Vaunt přitom není zahltit vás informacemi, nekonečnými notifikacemi či vám rovnou pustit nějaký film. Místo toho půjde o užitečné kontextové informace, jako třeba pomoc při navigaci městem a tak podobně. Navíc v momentě, kdy se nekoukáte na místo, kam brýle promítají obraz, tak nic nevidíte a můžete se naplno věnovat skutečnému světu.

Intel své brýle ukázal exkluzivně zahraničnímu webu The Verge, který má tradičně skvělou video reportáž, kterou doporučujeme zhlédnout. V její textové podobě potom najdete spoustu dalších fotek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama