Intelu se dařilo, za uplynulý rok hlásí rekordní příjmy
Gaming Článek Intelu se dařilo, za uplynulý rok hlásí rekordní příjmy

Intelu se dařilo, za uplynulý rok hlásí rekordní příjmy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 1. 2022 06:18

Zisk ale klesl o desítky procent.

Reklama

Čipová krize bohužel jen tak neskončí. To sice není dobrá zpráva pro hráče, výrobci si ale mohou mlaskat. I když procesorů není ani zdaleka tak málo jako grafických karet, poptávka po nich je stále obrovská, což Intel moc dobře ví.

Americký výrobce procesorů nejen pro domácí počítače totiž oznámil své finanční výsledky, které jsou těmi nejlepšími v historii firmy. Úspěch se týká čistě příjmů, které se zastavily na 74,7 miliardách dolarů. Právě kvůli nedostatku grafických karet, a tedy i sníženému zájmu o notebooky a předem sestavené sestavy, se kvartální zisk propadl o 21 procent na 4,6 miliardy dolarů a o 5 procent vůči předchozímu roku na 19,9 miliardy dolarů.

Zatímco ztráta u notebooků je poměrně masivní, zvedají se další divize. O 20 procent narostl objem divize spravující datacentra, velký zájem je taktéž o IOT zařízení či technologie pro self-driving. V diskuzi pak ředitel Intelu Pat Gelsinger zmínil, že krizi okolo čipů očekává přes celý letošní rok, situace by se mohla ustálit v příštím roce. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama