Iron Maiden žaluje tvůrce hry Ion Maiden
Zajímavosti Článek Iron Maiden žaluje tvůrce hry Ion Maiden

Iron Maiden žaluje tvůrce hry Ion Maiden

MrJoke

MrJoke

9. 6. 2019 04:19

Právníci hudební skupiny Iron Maiden žalují tvůrce hry Ion Maiden, jelikož se hra přiživuje.

Reklama

Právníci známe heavymetalové skupiny Iron Maiden zažalovali tvůrce hry nesoucí téměř totožné jméno jako je jméno hudebního uskupení. Důvodem žaloby je parazitování na zavedené značce Iron Maiden, která je známá téměř komukoliv. 

Chystaná střílečka Ion Maiden má vytvořený i vlastní merch s názvem této hry, což se kapele také nelíbí. Podle členů kapely se jedná o nepřímou celkovou vykrádačku jejich jména a prachsprosté využití jejich popularity. Samosebou je zarážející, že samotná hra ještě nesklidila extra velkou popularitu (nicméně recenze na Steamu jsou ve většině kladné), vlastně ještě ani není vydaná v plné verzi a na Steamu si tak můžete zahrát zatím pouze její předběžný přístup, ale vývojáři mají již nachystané spousty herního merche , jako jsou trička, podložky pod myš, čepice, vaky na záda atd. Celkově se dá tedy říct, že zvolené jméno není neúmyslné.

Iron Maiden žaluje tvůrce hry Ion Maiden

Kapela požaduje 2 miliony dolarů, což je přibližně 45,2 milionu Kč. Samotná hra je z dílny vývojářů Duke Nukem a poběží na přes 20 let starém enginu. V podstatě se bude jednat o novou hru ve stylu právě Duke Nukem 3D, prvního DOOM nebo Wolfenstein 3D. Jestli se hra chytne, se teprve uvidí, přeci jenom retro se vrací do našich životů, ale platí to i o hře, která vypadá, jako když vyšla v devadesátkách ?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama