Jagged Alliance 3 dostalo po dvaceti letech datum vydání
Gaming Článek Jagged Alliance 3 dostalo po dvaceti letech datum vydání

Jagged Alliance 3 dostalo po dvaceti letech datum vydání

Josef Ventrča

Josef Ventrča

19. 5. 2023 13:28

Brzy se hráči opět vrhnou do taktického RPG čelit nepřátelům.

Reklama

Tahové taktické RPG Jagged Alliance 3 má stanovené datum vydání na 14. července letošního roku. THQ Nordic to odhalil v nejnovějším traileru na svém Youtube kanále. Na vydání se přitom od svého prvního oznámení čeká téměř dvacet let. Tak dlouhá doba jasně naznačuje, že vývoj hry si prošel několika obtížemi i změnami, včetně výměny vývojářů.

Tehdy jej představilo ruské studio MiST Land South, ale později jej původní vydavatel Strategy First vystřídal za několik dalších studií, které však čekal podobný osud. V roce 2010 však licenci získala úplně jiná společnost, a to Nordic Games, která se později přejmenovala na THQ Nordic. V roce 2016 pak vydavatelský gigant prozradil, že se opět začalo pracovat na pokračování populární série, a tentokrát vývoj měli na starosti lidé z Tropico Haemimont Games.

Aktuální tvůrci slibují, že Jagged Alliance 3 nabídne fanouškům přesně to, co znají a očekávají, přesto s naprosto neokoukanými prvky. Pohled na herní plochu se drží své izometrické předlohy. Hra nabídne soupisky čtyřiceti osobitých žoldnéřů, mezi nimiž se objeví i známé staré tváře, ze kterých si hráči budou moci sestavit své bojové družiny. S nimi pak mají čelit polovojenské jednotce známé jako Legion ve fiktivní zemi Grand Chien. Autoři se taky chlubí otevřenou RPG strukturou hratelnosti s širokou škálou zbraní a vybavení, speciálními perky a plnou podporou online kooperace v rámci celé herní kampaně.

Jagged Alliance 3 vyjde pouze na PC, a to konkrétně na Steamu. Společnost THQ Nordic zatím neupřesnila konkrétní částku, za kterou se má prodávat, ačkoliv ve videu oznámila, že již je možné titul předobjednat. Nejspíš se tak jedná o otázku času, kdy se cenovka objeví.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama