Jak by vypadal Half-Life odehrávající se u vás v pokoji? Umělec přináší odpověď
Zajímavosti Článek Jak by vypadal Half-Life odehrávající se u vás v pokoji? Umělec přináší odpověď

Jak by vypadal Half-Life odehrávající se u vás v pokoji? Umělec přináší odpověď

David Jiránek

David Jiránek

23. 5. 2022 15:06

Virtuální realita v jeho podání vypadá opravdu skutečně.

Reklama

Před pár dny jsme tu měli ukázku vlakového nádraží, které se svojí realističností přibližovalo realitě tak moc, že by většina lidí render od reality nerozpoznalo. Dnes se podíváme přímo do virtuální reality skrze volně dostupné brýle a zážitek inspirovaný titulem Half-Life: Alynx.

3D umělec Graham Rust se inspiroval hrou Half-Life: Alynx pro virtuální realitu a rozhodl se jednu úroveň zasadit přímo do svého pokoje. Nejprve přenesl svůj pokoj do virtuální reality v poměru 1:1. K tomu využil jednoduché pravítko a změřil si jednotlivé objekty. Následně v programu Autodesk Maya stvořil modely, pro textury využil Adobe Substance a Photoshop.

Na zjednodušenou verzi objektů aplikoval fyzikální principy a následně vše exportoval do Half Life: Alyx editoru, kde využil nástroje od Valve. Na výsledek se můžete podívat na videu níže.

Podle autora šlo o dlouhý proces. Každý jednotlivý model z jeho pokoje zabral celý den. Rust dodává, že se tímto naučil pracovat s programem Maya. Do budoucna prý plánuje přidat virtuální výtah, který ho vezme do dalších pater pokoje, kde se bude rovněž moct volně procházet. Jejich vizuál ovšem pozmění. Samotný mód najdete na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama