Jak PUBG bojuje proti cheatům
Zajímavosti Článek Jak PUBG bojuje proti cheatům

Jak PUBG bojuje proti cheatům

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 7. 2019 01:41

Pohled do zákulisí Anti-Cheat jednotky.

Reklama

PUBG se stejně jako všechny FPS hry potýkalo s cheatery už od svého vydání. Každý den se vytváří nové, a je tak skoro nemožné je všechny zachytit ihned po vydání, Anti-Cheat jednotka v Jižní Korei se ale opravdu snaží a v behind the scenes videu ukazuje, jak se proti cheatům bojuje.

PUBG Anti-Cheat jednotka odpovídá na jakékoliv neoprávněné akce, které negativně ovlivňují zážitek našich hráčů. Vždy se snažíme o co nejlepší herní zážitek pro naše hráče a komunitu.

Prvním krokem při zrušení hacku nebo exploitu je zjištění toho, co daný problém dělá, a naučení se všech jeho vlastností. Analytický a programátorský tým následně začne analyzovat tento hack a programovat „odpověď“.

Tým zároveň začne s machine learningem, tedy vytvářením algoritmu, který se bude učit, jak vypadá typické chování daného cheatu. Cílem je, aby se systém naučil efektivně odpovídat na hackery pomocí různých statistik, logů a typických vlastností, a to právě pomocí machine learningu.

PUBG Corp. zároveň spolupracuje s různými partnery, kteří studiu pomáhají nalézt distributory hacků.  Díky této kooperaci se společnosti podařilo dopadnout vývojáře a distributory jedné z největších hackerských skupin. Dohromady 15 lidí dostalo pokutu přes 5 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama