Jak se vtip o řidiči autobusu v Overwatch lize trošku vymknul kontrole
Zajímavosti Overwatch (PC) Článek Jak se vtip o řidiči autobusu v Overwatch lize trošku vymknul kontrole

Jak se vtip o řidiči autobusu v Overwatch lize trošku vymknul kontrole

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

11. 3. 2019 15:36

A nakonec z toho vznikla marketingová kampaň!

Reklama

Profesionální hráči se živí hraním her, což znamená, že je někdo za jejich hraní platí. Samozřejmě to dává smysl, hráči tráví nespočetné hodiny tréningem a přípravou, nepočítaje samotné zápasy a herní události, které se mohou odehrávat i pozdě v noci, pokud nejsou ve stejném časovém pásmu.

Proto byli fanoušci dost překvapeni, když začaly kolovat zvěsti, že si hráč týmu Florida Mayhem přivydělává jako řidič týmového autobusu. Hned po objevení těchto zvěstí začaly kolovat další informace o finanční situaci a zvláštnostech ve fungování týmu Florida Mayhem. Mimo jiné prý tým zahájil sezónu s nedostatkem hráčů a koučů. Absurdně znějící představa že Kevyn "Tviq" Lindström řídí týmový autobus se dostala až do High Noon podcastu, kde Overwatch League komentátor Mitch “Uber” Lesliem prohodil,  že tým potřebuje víc koučů a někoho, kdo by místo Tviqa řídil denně autobus. Samozřejmě, že se jednalo o vtip, ale fanoušci se toho chytili a hned tak nepustili, protože na internetu drby nikdy neumírají. Považovali to za známku špatného managementu týmu a vyjádřili svojí nespokojenost typickým internetovým způsobem. Vytvořili meme znázorňující Tviqa jako řidiče autobusu. Meme následně vyvolalo celou řadu reakcí - od vtipů až po požadavky, aby mateřská společnost týmu byla z ligy vyloučena.

V době, kdy někteří fanoušci považovali meme za nadsázku, jiní ho brali zcela vážně jako důkaz, že Florida Mayhem je v úpadku. To potvrzovaly i špatné výsledky týmu spojené se změnami infrastruktury a přesunem sídla. Memy nicméně vznikaly i nadále a v březnu 2018 jeden z hráčů týmu uveřejnil tweet s vlastním odkazem na autobusové meme. Video kde Tviq předstírá, že řídí autobus na autobusovém sedadle.

V lednu novináři kontaktovali PR oddělení Florida Mayhem, aby se zeptali, jestli Tviq opravdu řídí týmový autobus, ale odpověď nedostali. Po změně prezidenta týmu se John Kracum, nový prezident, rozhodl poskytnout v AMA na Redditu alespoň částečnou odpověď: "Je opravdu velmi legrační, že nejčastější komentáře se týkají autobusového meme. Byl to nepříjemný a pro nás ponižující problém, který v minulé sezóně nastal a byli jsme za něj kritizováni. Jsem nicméně překvapen, že ta nálepka Tviqovi už zůstala. Cítím se jako ředitel Skinner. Co se vlastně stalo a za co jsme si kritiku zasloužili? Na druhé OWL season preview jsem požádal hráče a členy týmu, aby se zúčastnili a tady se historka o autobusu ještě rozvinula. Když jsem se zeptal kouče týmu na detaily, dozvěděl jsem se, že fotka na které Tviq řídí autobus vznikla jenom jednou a všichni řekli, že je autobusák. Potom už meme žilo vlastním životem."

A jak to tedy vlastně doopravdy bylo? PR oddělení Florida Mayhem prohlásilo: "Máme minivan, kterým tým jezdí po LA. Poslední sezónu nastaly situace, kdy tým trénoval v prostorech Blizzard studio a Tviq skutečně minivan řídil. To jsme zmínili v podcastu a tam meme začalo." Takže Tviq tým vozil, i když ne v autobusu, ale v dodávce. To není zcela nejlepší vizitka pro profesionální sportovní organizaci jakkoli to podáte. Není tedy divu, že se tím vedení týmu nechtělo fanouškům chlubit, dokud k tomu nebyli donuceni. Tuto sezónu tým používá meme jako součást svého proma a uveřejnil i video, kde na něj odkazuje. V něm najdeme školní autobus, který přijíždí, aby vyzvedl členy týmu, jenž následně představuje. Asi v polovině videa se otevřou dveře a ukáže se Tviq jako řidič a následují vtípky na toto téma. Prozatím humorné promo a změněná soupiska týmu přinesly smíšené výsledky, ale žádný jiný tým se nemůže pochlubit malou armádou tvůrců vtipů na téma jejich autobusu. Možná je to pro tým vlastně nakonec vítězství.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama