Jak složité je být hluchý a zároveň fanouškem gamingu?
Zajímavosti Overwatch (PC) Článek Jak složité je být hluchý a zároveň fanouškem gamingu?

Jak složité je být hluchý a zároveň fanouškem gamingu?

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

11. 6. 2018 16:05

Neslyšící lidé to mají ve hrách těžké, ale rozhodně se nevzdávají, stejně jako Danik Soukakoff, který miluji Overwatch.

Reklama

Pro hraní Overwatch je zvuk klíčový. Pomocí sluchu se dozvídáte polohu jak nepřátel, tak spojenců a můžete určit, kdy jsou vypuštěny ultimátní útoky, či komunikovat s teamem pomocí voice chatu. O tohle všechno přicházejí lidé, kteří neměli to štěstí a o sluch přišli, nebo jej nikdy neměli. Dokážete si představit, že hrajete Overwatch úplně beze zvuku?

Čtrnáctiletý Danik Soukakoff z Californie je hluchý, ale ani to mu nezabránilo být fanouškem Overwatch ligy a navštěvovat její zápasy. Má dokonce svou překladatelku, se kterou si vymysleli speciální znaky na označení jednotlivých postav ze hry, takže mu pomáhá všemu dostatečně porozumět. Například znak pro Genjiho je oblouk, který naznačuje čepele, Mercy je pohyb rukou vzůru, jenž má být vzkříšením a pro Widowmaker stačí naznačit výstřel ze zbraně.

Na hluchoněmého fanouška ligy upozornil sám Blizzard ve své video sérii Watchpoint, kdy ukázal, jak může být složité hrát hry a přitom neslyšet. Popřemýšlejte, zda vy byste dokázali zahrát svou oblíbenou hru bez jakéhokoliv zvuku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama