Jaký byl Fortnite World Cup?
Esport Fortnite Článek Jaký byl Fortnite World Cup?

Jaký byl Fortnite World Cup?

Nicolas Heller

Nicolas Heller

30. 7. 2019 13:39

Fortnite World Cup aneb vyvrcholení celoroční esportové sezóny s pohádkovou finanční dotací.

Reklama

Vyvrcholení celoroční esportové sezóny Fortnite s pohádkovou finanční dotací. Takový měl být Fortnite World Cup odehrávající se v New Yorku na stadionu Artura Ashe, kde se běžně odehrává populární tenisový turnaj US Open. Svoje vysoko nastavené cíle se společnosti Epic Games, která za hrou i turnajem stojí, podařilo naplnit na výbornou.

Jaký byl Fortnite World Cup?

Akce probíhala od 26. do 28. července a kromě dvou hlavních turnajů nabídla také vedlejší creative soutěž, povedený fanouškovský festival a zápas 50 profesionálních hráčů proti 50 celebritám. Nabitý program a skvělá propagační kampaň na celou událost přilákala velké množství fanoušků této populární Battle Royale hry. Banery lákající fanoušky byly dokonce na několika místech i v zastávkách New Yorského metra.

Pro samotné hráče byla připravena obrovská dvoupatrová stage, která sestávala z několika hracích míst. Přední stěna každého hracího místa byla tvořena displejem nabízející pohled na hráčovu tvář, herní životy a stav štítu.

Jaký byl Fortnite World Cup?

Vítězové si odnesli 3 000 000$

Největší pozornost přilákaly hlavní turnaje. V prvním si to hráči mezi sebou rozdali ve dvojicích a druhý turnaj, který vrcholil v poslední den celé akce přinesl naopak souboj jednotlivců. Turnaj dvojic ovládl Nor Nyhrox a Rakušan Aqua, společně si díky výhře přišli na 3 000 000 amerických dolarů. Stejnou částku si domů odvezl také nejlépe umístěný hráč v turnaji jednotlivců. Ten ovládli naprosto jednoznačně Američané. Na první příčku dosáhl Američan Bugha, další tři místa obsadili jeho krajani psalm, EpikWhale a Kreo.

Češi v New Yorku nechyběli

Do hlavního turnaje se skrze náročnou kvalifikaci dostali i dva Češi. Richard "Skailer" JanečekMartin "Marteen" Pátek se v americké metropoli neztratili. První jmenovaný si  k nedávnému 7. místu z Winter Royale připsal i krásnou 22. příčku z World Cupu. Marteen se na mezinárodním turnaji předvedl poprvé a obsadil 84. místo. V konkurenci těch nejlepších hráčů světa se určitě není za co stydět, naopak se český esport po delší době těší opět zájmu mainstreamových médií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama