Jan "ImDivinE" Čížek: Úroveň PUBG se neskutečně zvedla
Gaming Článek Jan "ImDivinE" Čížek: Úroveň PUBG se neskutečně zvedla

Jan "ImDivinE" Čížek: Úroveň PUBG se neskutečně zvedla

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 11. 2021 13:57

Jak se Divine kouká na rozpad Entropiqu a co budoucnost PUBG?

Reklama

Už v sobotu zahájíme Grand Finále Grunex Masters, ve kterém se utká 16 nejlepších týmů CZ/SK scény o masivních 100 000 korun. Celým turnajem vás kromě spajKKa provází i ostřílený borec a komentátor ImDivinE, tudíž ani jeho jsme nemohli nechat v klidu a pořádně jsme ho proklepli.


Čau Divine! Jsme strašně rádi, že se s tebou můžeme po několika měsících opět potkat u toho, co máme všichni rádi – tedy PUBG. Tak na začátek, jak si reagoval, když si se dozvěděl o další sezóně Grunex Masters?
Ahoj všichni, měl jsem ohromnou radost, že se bude v česko-slovenských vodách něco konat i na podzim, protože léto bylo hodně ležérní. Blížíme se do finální fáze a já jsem moc rád, že toho budu součástí!
Kvalifikace sis mohl opět střihnout se spajKKem, jaké to zatím bylo?
Cast se spajKKem má vždycky něco do sebe *usmívá se*. Oba máme hodně nahráno a občas vidíme situace každý drobet jinak. Komentování ve dvou má vždy větší šťávu a nemáš tam tolik prázdných míst, jako když jedeš solo. Úroveň PUBG se neskutečně zvedla oproti jarní sezoně, takže očekávání od GF jsou veliká.
Finále Grunex Masters bude opět ze studia, těšíš se na živé komentování na místě?
Na jaře to byla moje první zkušenost s OFFLINE komentováním, ale všechno běželo jako na drátkách, takže jsem byl maximálně spokojen a těším se MOC!
Co samotná soutěž, jak vnímáš posun naší PUBG scény? A co si říkal na rozpad Entropiqu?
Jak už jsem řekl na začátku, úroveň šla ohromně nahoru a scéna se rozpadem EIQ PUBG sekce rozdělila na dva tábory. Jeden fandí VIK a druhý BURGIR.
Jednotliví členové EIQ se rozdělili do více týmů, spojili se s dalšími ostřílenými borci – je to pro naší scénu dobře?
Myslím si, že na naší scénu to nemá nijak zásadní vliv co se úrovně PUBG týče. Jediné, co je teď volné, je ten pomyslný trůn, který zbyl po EIQ a ten se teď bude snažit někdo zasednout.
Ztratili jsme tím ale jeden z mála profesionálních týmů, podaří se tyto ambice ještě naplnit?
Lidí, kteří by se mohli věnovat PUBG profesionálně, je u nás docela dost. Nicméně si spousta lidí neuvědomuje, jak obrovskou daň platíš, když se staneš profesionálním hráčem.
Máš mezi týmy nějakého favorita? Koho tipuješ na výherce?
Před začátkem turnaje byl můj favorit jasný a to VIKÜRVI. S tím, jak vypadá hlavní část GRX Masters, to budou mít kluci hodně těžké.
Překvapil tě zatím někdo?
Překvapilo mě hned několik týmů a lidí, o kterých jsem předtím nikdy neslyšel, ale teď se předvádí ve skvělé formě a fazoně. Kdybych měl jmenovat, tak to budou Golden Gunners a Renegades.
A jak to vidíš s posunem PUBG jako hry? Vnímáš to pozitivně nebo negativně?
PUBG jako takové má strašlivě omezený prostor, kam se může v rámci svého enginu posouvat. Doufám že na PGC, které nás čeká příští měsíc oznámí Esport mapu pro rok 2022 a při tom bude Krafton věnovat maximální úsilí projektu „TITAN“, pro nás známé jako „PUBG 2.0“
Nakonec to bude asi vše! Díky moc za rozhovor, chtěl bys něco vzkázat fanouškům?
Fanouškům stejně jako mým divákům patří ohromný DÍK za to, že turnaj sledují a fandí svým oblíbencům. Přeji všem hlavně zdraví a #GoodVibesOnly (smileyface)

Jak se nakonec scéna posunula a kdo jí v tuto chvílí velí se dozvíme už tento víkend - v sobotu 6.11 ve 14:00 odpálíme vůbec první zápas našeho Grand Finále, u čehož musíte být! Těšíme se na vás - na twitch.tv/spajkk

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama