Je Valorant připraven na plné vydání?
Gaming Valorant Článek Je Valorant připraven na plné vydání?

Je Valorant připraven na plné vydání?

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 5. 2020 18:32

Vývojáři otevřeně o stavu nejen hry samotné.

Reklama

Vydání Valorantu se nezadržitelně blíží, a vývojáři tak vydávají obsáhlý, ale upřímný dopis o tom, jestli je Valorant připraven na plné vydání. Co musíme uznat je to, že Riot Games má už od počátku dobře zvládnutou komunikaci v fanoušky, a nebojí se ve svých příspěvcích otevřeně mluvit o svých problémech. Na co se tedy článek soustředí?

Zpočátku mluví vývojáři o tom, že uzavřené beta testování nebylo určené k tomu, aby bylo vše perfektní, ale aby bylo vše připravené na to „začít“. Hned tak odpalují tím největším tématem, okolo kterého se Valorant točí – Vanguard.

Anti-Cheat Vanguard

Anti-cheat systém byl už od svého spuštění pod palbou kritiky za to, že operuje na tzv. levelu 0, a má tak přístup ke kompletní správě počítače i ke všem informacím v něm. Už tehdy studio reagovalo tak, že se nemáte čeho bát, ale pokud i tak nechcete Vanguard v průběhu používání počítače mít zapnutý, je nyní možnost jej vypnout nebo zapnout.

Při prozkoumávání dalších možností, jak cheateři tvoří své programy, vývojáři přišli i na speciální drivery, které nechali zablokovat. To ale následně způsobilo ten problém, že si hráči nemohli kontrolovat teplotu svých procesorů, jelikož tyto programy používaly stejné drivery. V tuto chvíli se tak vývoj musel vrátit zpět k navrhování.

Otevřeně pak přiznávají, že Vanguard byl zpočátku účinný, následně ale už ne tolik. V uzavřené betě šlo totiž zejména o pochopení toho, jak bude Vanguard reportovat. Tyto reporty pak vývojáři manuálně procházeli a několik tisíců z nich také schválili. S plným vydáním pak přijde druhá část anti-cheatu, a tím je automatické banování. To má být mnohem agresivnější, a postupem času se taktéž přejde na hardwarové banování, které už není tak lehké obejít. Samozřejmě ale Valorant nebude nikdy „zcela čistý“.

S plným vydáním se také chystá spuštění systémů, které zamezí nadávání a jinému obtěžování, za které si daní hráči vyslouží nejdříve napomenutí, třídenní bany na chat a další tresty.

Servery

Dalším komentovaným segmentem jsou servery. V momentě spuštění by většina hráčů měla dosáhnout na slíbených 35 milisekund, nic ale není garantováno. Ať jsou to problémy s poskytovateli připojení, kteří vás někdy přesměrují na špatné servery (jako v případě německých hráčů, kteří se připojovali do Turecka) a nebo se váš modem nachází na mikrovlnce. Problémy budou vždy, ale Riot se bude snažit nám poskytnout co nejvíce prostoru pro to, abychom hráli na co nejmenší odezvu. Nové servery se nyní umisťují ve Varšavě, Madridu, Londýně, Atlantě a Dallasu, a rozhodně nejsou těmi posledními.

Hra

Je samotná hra připravená na vydání? Vývojáři se v průběhu uzavřené bety naučili opravdu spoustu věcí, ať je to hráčský přístup k různým mechanismům, nebo neuvěřitelné tvůrčí schopnosti pro použití schopností nebo „pixel-perfect“ umístění. S tím vším se budou snažit popasovat. V budoucnu se mimo jiné máme těšit i na nové agenty, mapy, skiny a další obsah, včetně dalších herních módů. Odpověď na otázku? Tu nám vývojáři neposkytli. Odpovědět si na ní totiž nejspíše musí každý z nás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama