Jedna výhra a jsou doma: OG i MOUZ jsou Majoru nablízku
Esport CS:GO Článek Jedna výhra a jsou doma: OG i MOUZ jsou Majoru nablízku

Jedna výhra a jsou doma: OG i MOUZ jsou Majoru nablízku

Michael Douša

Michael Douša

6. 10. 2022 22:09

Že bychom se konečně opět dočkali české i slovenské účasti na Majoru?

Reklama
Že bychom se konečně opět dočkali české i slovenské účasti na Majoru?

Posledním českým zástupcem na Major turnaji byl, asi se není čemu divit, Tomáš "oskar" Šťastný. Bylo tomu tak naposledy na FACEIT Majoru v Londýně v roce 2018, kdy hrával za německou organizaci mousesports. I tentokrát je MOUZ nositelem tuzemských nadějí, nikoliv však těch českých, ale slovenských.

David "frozen" Čerňanský a jeho týmoví kolegové již mají na kontě dvě vítězství - proti OG a proti K23, a také jednu těsnou prohru proti současným světovým dvojkám NaVi. Na kvalifikačním formátu jim tak stačí už jen jedna výhra a jsou kvalifikováni. Frozen na Majoru však není žádný nováček, sám už se o titul ucházel celkem dvakrát, v obou případech za MOUZ, a to na StarLadder Majoru v Berlíně a na PGL Majoru ve Stockholmu.

Češi však byli dlouho na suchu - od velkých změn v sestavě MOUZ, kdy se s týmem rozloučil zmiňovaný oskar, se žádný Čech takto vysoko nedostal. Pokud tedy OG naváží na sérii dvou vítězství (proti Illuminar a Falcons), i tato česká kletba bude prolomena, protože OG se mohou pyšnit Adamem "NEOFRAG" Zouharem.

Některé týmy ale už mají dohráno a mohou se na Major jenom těšit. Mezi ty patří třeba světové jedničky FaZe, NIP, američtí Liquid či Evil Geniuses.

Jak MOUZ, tak OG se ale do akce podívají až v sobotu, nejdříve se totiž musí odehrát eliminační zápasy týmů, které mají na kvalifikaci skore 0-2, a týmů, které mají čisté skore 2-0, ale nestihli ještě odehrát své zápasy kvůli natřískanému rozvrhu zápasů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama