Karrigan: "T strany máme špatné, ale všechen tlak teď je na Gambit."
Esport CS:GO Článek Karrigan: "T strany máme špatné, ale všechen tlak teď je na Gambit."

Karrigan: "T strany máme špatné, ale všechen tlak teď je na Gambit."

Michael Douša

Michael Douša

15. 7. 2021 18:11

"Byla by pro ně tragédie, kdyby světovou jedničku porazila šestatřicítka."

Reklama
FaZe se na tiskové konferenci rozpovídali o tlaku, který na ně v play-off IEM Cologne čeká.

FaZe vstupovali na IEM Cologne jako znační vyzyvatelé, u nichž nebylo ani jisté, jestli projdou kvalifikačním turnajem Play-In. Jak vidno, LAN jim ovšem svědčí. V Play-In porazili Evil Geniuses a Complexity, což jim dodalo kuráž, kterou tak potřebovali na hlavním turnaji, což po úvodní prohře proti Astralis využili v zápasech proti Spirit, Vitality a Heroic

Kapitán Finn "karrigan" Andersen začal poznámkami o očekáváních sestavy v německém Kolíně nad Rýnem:

"Naším cílem nebylo vyhrát celý turnaj, ale když jsme teď v play-off, myslím, že máme solidní šance dotáhnout to daleko. Ale je před námi hodně těžká cesta."

 

Karrigan: "T strany máme špatné, ale všechen tlak teď je na Gambit."

Photo credit: Stephanie Lieske, ESL

Nejnovější přírůstek do sestavy, Russel "Twistzz" Van Dulken potvrdil, že se FaZe na LAN cítí komfortně. "Týmy s hodně zkušenostmi by měli profitovat z LAN Prostředí. Náš tým má spoustu veteránů, máme Major vítěze, já sám jsem vítěz Intel Grand Slamu. Myslím, že zvládáme tlak mnohem lépe, než ostatní týmy, což nám hodně pomáhá." Na toto téma navázal i karrigan, když se hovořilo o nadcházejícím zápase proti Gambit. "Myslím, že ať už se na to kouknete jakkoliv, všechen tlak je teď na Gambit. Oni jsou světová jednička, my jsme před tímhle turnajem byli třicet šestka, byla by to pro ně velká katastrofa, kdyby tenhle zápas nevyhráli." Psychologickou výhodu toho, že se od nich nečeká mnoho, nadále rozvinul.

"I kdybychom porazili Gambit, v příští hře budeme za vyzyvatele. V jakékoliv další hře budeme jako vyzyvatelé, čehož se ujmu rád, protože to z našich ramen shodí mnoho stresu, když už jsme došli takhle daleko. Když budeme hrát uvolněně, všechen tlak je na straně Gambit. Tam je naše možnost." Rozmluvil se ale i o slabinách svého týmu. "Musíme je porazit jako tým, na individuální úrovni jsou vážně dobří. [...] Naše T strany moc nefungovaly, ale myslím, že jsem byl velkou součástí toho problému," prohlásil v reakci na velmi slabé výkony na T stranách - mají pouze 39 % vyhraných T kol, čímž jsou druzí nejhorší na turnaji.

"Když byly v týmu nervy, snažil jsem se hodně kompenzovat a šel jsem do agresivních info pushů, takže jsem často nechával tým v 4v5 situaci. O tomhle jsme se bavili s RobbaNem, když jsme analyzovali naše hry. Měl jsem pocit, že se tohle hodně zlepšilo v posledním dni proti Vitality a Heroic a cítil jsem se víc ve vedení i na T stranách. Prostě potřebuju být hlavou na správném místě když začneme hrát a myslím, že dokážeme ukázat skvělou T stranu."

FaZe se ukáží v pátek v 19:15 v zápase proti Gambit ve čvrtfinále, ačkoliv pravdou zůstává, že i šesté místo pro ně bude vysoce nad všechna očekávání. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama