Katastrofa střídala katastrofu, Fnatic v Rejkjavíku končí už ve skupinách
Esport Valorant Článek Katastrofa střídala katastrofu, Fnatic v Rejkjavíku končí už ve skupinách

Katastrofa střídala katastrofu, Fnatic v Rejkjavíku končí už ve skupinách

Sgt Navážka

Sgt Navážka

13. 4. 2022 08:46

Tolik pohrom bylo na Fnatic příliš a s turnajem se loučí. Co zapříčinilo jejich předčasný konec?

Reklama

Fnatic, v jehož barvách hraje i český hráč Magnum, měl za sebou velmi úspěšnou první část evropských Challengers a major v Rejkjavíku měl být třešničkou na dortu skvěle sehrané sestavy. Jenže ještě před zahájením se začaly věci týmu rozpadat pod rukama.

Nejprve, dva týdny před zahájením turnaje, přišla z ničeho nic zpráva o uniklé komunikaci ruského hráče BraveAF, ve které se ne zrovna vhodným způsobem vyjadřoval k situaci na Ukrajině. Vedení týmu hráče okamžitě suspendovalo a zahájilo vnitřní šetření celé záležitosti. Bylo jasné, že BraveAF na majoru nenastoupí, a tak do týmu přibyl záskok v podobě hráče týmu Alliance, Faerotha.

Katastrofa střídala katastrofu, Fnatic v Rejkjavíku končí už ve skupinách

Další šok utrpěl nejeden fanoušek známé organizace týden před startem turnaje. Jeden z hlavních tahounů týmu, Derke, byl testován pozitivně na covid-19. Do nekompletního týmu tedy přibyl další substitut, tentokrát z organizace KOI, H1ber. Naděje svitla o pět dní později, kdy vyšel Derkemu test negativně a mohl na Island odcestovat. To ovšem netušil, že podle islandských nařízení musí kvůli nedávnému pozitivnímu testu podstoupit pětidenní karanténu.

V prvním zápase se tak Fnatic se dvěma zástupci v sestavě střetl s dvojkami brazilského regionu NIP a hned od prvních kol bylo jasné, že průběh rozhodně nebude ideální. Ač se celý tým včetně zaskakujících hráčů snažil co to šlo, nedokázali odvrátit prohru 2:0, která je odsoudila k odehrání vyřazovacího zápasu skupin proti japonskému týmu ZETA.

Ten byl sice před turnajem pasován do pozice jednoho z nejslabších účastníků, proti polorozpadlé sestavě týmu Fnatic se ale očekával vyrovnaný zápas. Pokud by tento zápas evropský zástupce uhrál na svou stranu, měl Derke ještě naději naskočit do zbytku turnaje. 

Bohužel, přestože jsme se opravdu vyrovnaného zápasu dočkali a to především na mapě Icebox, v rozhodujících chvílích byla nesouhra a špatná komunikace týmu až moc cítit. Magnumův tým tak podlehl i ve druhém zápase a s prvním letošním majorem se předčasně loučí. Hořkou pilulkou tato zkušenost musela být především pro Derkeho, který sice do Rejkjavíku odlětěl, celý svůj pobyt však strávil na hotelovém pokoji. Své pocity příhodně vyjádřil na twitteru.

Ač je jediný český zástupce ze hry o titul, major turnaj je stále v plném proudu. Podpořit zbylé týmy našeho regionu, či se jen podívat na nejlepší Valorant můžete na turnajovém streamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama