Kdo je královna Azshara ve World of Warcraft
Zajímavosti Článek Kdo je královna Azshara ve World of Warcraft

Kdo je královna Azshara ve World of Warcraft

Barbora

Barbora

13. 5. 2019 15:35

Jak se z nejmocnější elfky Azerothu stala prokletá Naga a jaká je její role v nadcházejícím raidu?

Reklama

Ve World of Warcraft: Battle for Azeroth nás s příchodem patche 8.2 čeká nový raid nesoucí název Rise of Azshara. Již teď můžeme s jistotou říct, že naším protivníkem nebude nikdo jiný než samotná královna. Jak se ale z nejmocnější čarodějky tohoto světa stala podmořská stvůra a jaká bude její role v raidu?

Před mnoha tisíci lety, v dobách, kdy byl Azeroth tvořen jediným kontinentem, vládla půvabná a všemi milovaná Azshara vznešené rase elfů. Královna byla považována za velmi mocnou, ale spravedlivou vládkyni. Se svým lidem žila v blízkosti posvátné Studny věčnosti, jezera, které elfům zajišťovalo moc a nesmrtelnost.

Kdo je královna Azshara ve World of Warcraft

Právě Studna věčnosti a královnina nenasytná touha po moci byly důvodem, proč se na Azsharu obrátila pozornost samotného Sargerase. Temný Titán chtěl s využitím Studny proniknout na Azeroth, a proto královnu oklamal s příslibem obrovské síly. Azshara nedokázala tuto lákavou nabídku odmítnout a se svými nejlepšími čaroději se pokusila ze Studny vytvořit portál, kterým by se Sargeras mohl dostat do její říše. Do cesty se jim postavil druid Malfurion Stormrage s bratrem Illidanem a kněžkou Tyrande. Aby zastavili hrozivý rituál, museli zničit portál, což vedlo k tomu, že Studna věčnosti začala chrlit neuvěřitelné množství energie, až explodovala. Důsledkem těchto událostí byl Azeroth roztrhán na kusy a rozdělen na menší kontinenty do podoby jakou známe dnes. Výbuch způsobil obrovskou přílivovou vlnu, která kompletně potopila elfské království. Až do poslední chvíle a s vypětím všech sil se snažila Azshara svůj lid ochránit. Bohužel marně. Přesto královna, ani její poddaní nezemřeli. Něco se stalo. A právě poslední chvíle před tím, než se stala prokletou Nagou, můžeme vidět v následujícím videu:

Kromě královny Azshary vystupuje ve videu další velmi důležitý protagonista, který události na Azerothu doposud ovlivňoval pouze nepřímo. Jedná se o N'Zotha, posledního ze Starých bohů.  Jeho záměrem je vrátit slavné dny své vlády a hodlá Azsharu a její lid využít pro naplnění těchto cílů. Dlouhá léta ji ze svého podmořského vězení pozoroval a učil se o ní. Dá královně nabídku – pokud se mu bezmezně podřídí, zachrání ji i její poddané. S tím se ale ctižádostivá a mocichtivá Azshara nespokojí a Starého boha odmítne. Nehodlá být otrokem v hlubinách jeho říše, nýbrž chce vládnout jako pravá královna. Moc dobře si uvědomuje, že to N'Zoth potřebuje ji, aby se mohl konečně dostat z vězení. Starý bůh na její podmínky přistoupí a přemění královnu společně s věrnými poddanými na zrůdná podmořská stvoření – Nagy. Mezi Azsharou a N'Zothem panuje spojenectvím jehož cílem je jediné, ovládnout Azeroth.

Kdo je královna Azshara ve World of Warcraft

Nyní královna vyčkává v hlubinách podmořské říše na tu správnou chvíli, kdy by hrdiny Aliance a Hordy mohla zničit jednou pro vždy. Nechce ale nic ponechat náhodě, a proto můžeme vidět, jak se obě frakce snaží rozložit zevnitř. V Alianci se její vliv projevil díky lady Priscillu Ashvane, do Hordy pronikla skrze proroka Zula. Obě frakce se momentálně vzpamatovávají z útoku na Dazar'Alor, čehož Azshara a její Nagy v novém patchi využijí k úderu. Během obranné aktivity objeví hráči vstup do Azshařina království, Nazjataru. Nazjatar představuje novou lokaci, která se bude rozkládat jak nad vodou, tak pod vodou. Zároveň dojde k otevření nového raidu, kde bude 8 bossů, z čehož Azshara bude finální. Nelze ale říci, zda ji hrdinové Hordy a Aliance pouze oslabí nebo zničí jednou pro vždy.

Dokáží se Aliance a Horda spojit v boji proti společnému nepříteli?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama