Kia prodlužuje spolupráci s LEC jako hlavní partner nejvyšší evropské League of Legends soutěže
Esport Článek Kia prodlužuje spolupráci s LEC jako hlavní partner nejvyšší evropské League of Legends soutěže

Kia prodlužuje spolupráci s LEC jako hlavní partner nejvyšší evropské League of Legends soutěže

David Jiránek

David Jiránek

24. 1. 2023 16:10

Automobilka bude pátým rokem podporovat evropskou nejvyšší League of Legends soutěž.

Reklama

Automobilka Kia obnovuje roli hlavního partnera nejvyšší evropské ligy v titulu League of Legends. LEC bude mít značku Kia jako hlavního partnera již pátým rokem v řadě. Šlo o prvního hlavního partnera při rebrandu ligy v roce 2018. Regionální partnerská spolupráce podtrhuje strategii Kia Europe "uvažovat globálně, jednat lokálně" se zaměřením na zákazníky z řad herní komunity v rámci Evropy.

Nové logo Kia, uvedené v roce 2021, signalizovalo odpoutání se od tradičního obchodního modelu postaveného na výrobě a postupné zaměřování se na řešení trvale udržitelné mobility. Rozhodnutí partnersky spolupracovat s LEC dokládá zasazení Kia podporovat budoucnost s ještě vyšší mírou společenské a ekologické odpovědnosti. Díky synergii mezi moderní mentalitou Kia a technickým zaměřením cílové skupiny LEC je uvedená spolupráce ideálním spojením, kdy vzniká prostor k různorodým setkáním a spojení různých generací prostřednictvím sdílených zájmů.

Úvodní hra sezóny, která se uskutečnila v sobotu 21. ledna, se odehrála mezi týmy G2 Esports a EXCEL v berlínském LEC Studiu a prostřednictvím online přenosu na lolesports.com.

V rámci zahájení Winter Splitu se představil nový ‚in-split‘ formát LEC, jehož součástí je i vyřazovací systém na dvě porážky. Následovat bude jarní a letní split; soutěž vyvrcholí finálním kláním sezóny 2023, kde se týmy budou moci kvalifikovat do světového šampionátu, letos pořádaného v Jižní Koreji.

„Máme velkou radost z prodloužení naší partnerské spolupráce s mistrovstvím EMEA League of Legends, které je jednou z největších a nejrychleji rostoucích sportovních platforem e-sportu na světě,“ uvedl Jason Jeong, prezident společnosti Kia Europe. „Jako dlouhodobý sponzor se těšíme na další spolupráci v roce 2023 a uvedení dalších inovací do komunity e-sportu.“

„Kia je dnes již řadu let pevným a spolehlivým partnerem LEC, takže máme velkou radost, že se tato automobilka opět vrací jako Hlavní partner sezóny 2023,“ uvedla Eva Suarez, vedoucí partnerské spolupráce pro Esport EMEA. „Jako liga se neustále snažíme inovovat a přinášet fanouškům ty nejlepší zážitky. Tato partnerská spolupráce s Kia, která usiluje o inovace ve všech svých aktivitách, nám umožní posunout naši nabídku na ještě vyšší úroveň a po celou sezónu zajistit sledujícím skvělé zážitky.“

Značka Kia byla spojena například s video sérií Mic Check, která zachycovala komunikaci hráčů v klíčových herních momentech. V letošní sezóně se díky spolupráci máme dočkat například rozdávacích akcí. Na herní mapě pak potkáme logo automobilky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama