Kingdom Come 2 pravděpodobně bude, ale až na novou generaci konzolí
Gaming Článek Kingdom Come 2 pravděpodobně bude, ale až na novou generaci konzolí

Kingdom Come 2 pravděpodobně bude, ale až na novou generaci konzolí

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 2. 2019 20:16

Martin Klíma, bývalý spolumajitel Warhorse, se přeřekl při rozhovoru.

Reklama

Martin Klíma mluvil v pořadu DVTV, ve kterém ho vyzpovídal Martin Veselovský, samotný rozhovor můžete vidět zde. Stalo se tak po velkém obchodu, o kterém jsme již psali, což je velká událost nejen pro český herní průmysl, ale i světový. O tomto obchodě psaly i velké zahraniční weby a bylo zřejmé, že i samotní zakladatelé budou pod mediálním tlakem. Martin Klíma tímto rozhovorem tak odpověděl na většinu otázek, které se během včerejška vyrojily.

I když to není příliš veřejně známé, Martin Veselovský je celkem zarytý hráč a nebojí se ani nových titulů. Při rozhovoru to bylo vidět. Věděl moc dobře o čem mluví a v daném tématu se vyznal, jde tedy o povedený a profesionální rozhovor. 

Martin Klíma se hned ze začátku zmínil o tom, že prodej byl dohodou mezi všemi třemi vlastníky. Úmysl Bakaly nebyl vytvořit herní impérium, pro něj to byla jen další investice, kterou bylo nyní vhodné zhodnotit. Hrám totiž Bakala nerozumí, bylo tak celkem těžké si obhajovat různé kroky, jako například odklad vydání hry. Dále říká, že se THQ k této koupi rozhodlo z toho důvodu, aby pod sebe dostalo kvalitní studio, které umí dělat své hry, a ne pro to, aby se z Warhorse stala outsourcová firma pro tvorbu jiných projektů. THQ jim tak nechá svobodu a nezávislost při vlastním vývoji hry.

Cenu vývoje KCD Klíma přirovnal ke "4 tisícům člověko-měsíců" a druhý díl by měl být podle něj nákladnější, než ten předchozí, v čemž má pomoct právě síla THQ.

Vývoj další hry musí jít dál. Nemůžeme vyvíjet hru pro stávající hardware, mezitím vyjde další generace konzolí, výkon počítačů zase vzroste. Nároky hráčů vzrostou, očekávání vzrostou, takže budeme potřebovat jít dál, udělat hru lepší, výkonnější, náročnější. To znamená, že budeme potřebovat více zdrojů, než jsme potřebovali na tu minulou hru (Kingdom Come). Sice dokážeme trochu využít zkušeností a stávající technologie, ale bude se nám to dělat lépe, když za námi bude stát silný partner, který nás podrží, když to budeme potřebovat"

Jinými slovy se nového Kingdom Come dočkáme nespíše až s novou generací konzolí, které mají přijít ke konci příštího roku.

Vysvětluje i dvojí sumu, která se objevuje ve spojení s prodejem. 1,1 miliard korun zaplatilo THQ celkově za firmu, 850 milionů činí tzv. cash-free částka. To znamená, že onen rozdíl 250 milionů se nachází na bankovním účtu Warhorse a THQ je tak dostane zpět. Samotné Warhorse se bude nadále rozšiřovat, v tuto chvíli hledají přibližně 30 dalších vývojářů ze všech oborů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama