Klávesnice ROG Strix Flare nabídne pravděpodobně největší možnosti nastavení podsvícení
Technologie Článek Klávesnice ROG Strix Flare nabídne pravděpodobně největší možnosti nastavení podsvícení

Klávesnice ROG Strix Flare nabídne pravděpodobně největší možnosti nastavení podsvícení

Filip Němeček

Filip Němeček

18. 1. 2018 15:14

Multimediální tlačítka jsou zase snadno dostupná při hraní.

Reklama

Asus rozšiřuje nabídku RGB klávesnic o model Strix Flare. Základní rozložení kláves je standardní a model používá prověřené spínače Cherry MX RGB, jednotlivé typy si budete moci vybrat. Asus klávesnici nabídne v několika variantách a později přibude ještě MX Speed Silver, které mají kratší dráhu stisku.

Multimediální klávesy jsou umístěny v levém horním rohu, takže na ně při hraní snadno dosáhnete. Nad numerickým blokem potom najdete podsvícené log ROG, které ale můžete vyměnit. V balení bude vyměnitelná část, na kterou má stačit zespodu připevnit vámi vybranou samolepku a hned vám svítí vaše vlastní logo.

Klávesnice ROG Strix Flare nabídne pravděpodobně největší možnosti nastavení podsvícení

RGB podsvícení kromě všech barev nabídne ze začátku 13 efektů, kde je nově déšť a elektrický proud. To ale zdaleka není vše. Každá klávesa má vlastní LED, kterou můžete nastavit, a navíc jich najdete dalších devět podél každé hrany. Třeba si tak budete moci klávesy ohraničit jednou barvou.

Tímto možnosti podsvícení stále nekončí. Asus plánuje krátce po zahájení prodeje aktualizaci software, která umožní řetězit efekty podsvícení za sebou.

Strix Flare bude první klávesnici využívající nové Armoury 2. Konfigurační utilita je vytvořena jako ovladač, který by měl Windows 10 automaticky stáhnout a udržovat aktuální. Vše má fungovat mnohem svižněji a navíc nebýt tak náročné na výkon.

{control gallery}

Kromě toho si klávesnici (asi v omezené míře) budete moci nastavit přímo pomocí klávesových zkratek a samozřejmě nesmí chybět podpora ROG Aura Sync.

Asus ROG Strix Flare se začne v Severní Americe prodávat v únoru s cenovkou 180$ (po přepočtu asi 3700 Kč). Zatím nevíme, jak to bude s evropskou dostupností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama