Kometa v ostře sledovaném zápase porazila Spartu, Olomouc si poradila s Plzní
Esport Článek Kometa v ostře sledovaném zápase porazila Spartu, Olomouc si poradila s Plzní

Kometa v ostře sledovaném zápase porazila Spartu, Olomouc si poradila s Plzní

Adam Král

Adam Král

29. 1. 2023 16:04

Dvojice zápasů v 11. kole nabídla ostře sledovaný duel mezi Spartou a Kometou.

Reklama

Dvojice zápasů v 11. kole nabídla ostře sledovaný duel mezi Spartou a Kometou, favorizovaná Olomouc si poradila s Plzní.

HC Kometa Brno VS HC Sparta Praha

Jeden z nejočekávanějších zápasů letošní sezóny. Kometa měla Spartě co vracet z minulé sezony, kde proti Spartě prohrála.

Chuliganis vs Kubiii7 (3:6)

První vsítěnou branku si nárokovala Sparta, která si byla schopná svůj náskok udržet, a to po celou hru. V druhé třetině se sice Chuliganis dostal na dostřel, ale pražský tým si náskok dokázal pohlídat a celý zápas skončil 6:3 pro Spartu.

Blade vs Arcade (5:2)

Druhá hra přinesla okamžité vedení gamera z Brna, který gólový deficit mezi ním a Arcadem stále navyšoval. Arcade s Bladeitem se ve stejných dresech utkávají od začátku soutěže samotné a diváky opět nezklamali. Lepším gamerem byl tentokrát Blade.

Blade + Chuliganis vs Arcade + Kubiii7 (8:0)

Přesto, že spolu duo ze Sparty odehrálo již nespočet utkání patřil souboj 2v2 gamerům Komety. Kometa se rozjela a už na konci první třetiny skóre ukazovalo 3:0. Na průběhu utkání se nic nezměnilo a Kometa šla do třetí třetiny se sedmigólovým náskokem. Nakonec se gamerům z Brna podařilo přidat ještě jeden gól. Dá se tak hovořit o absolutním debaklu pro sparťanskou dvojici Arcade, Kubiii7.

Blade vs Kubiii7 (4:1)

Až do začátku posledního dvacetiminutového segmentu jsme mohli sledovat přestřelku, která však nevyústila v gól ani na jedné straně ledové plochy. Ve třetí třetině vsítil Blade během minuty dva góly a překlopil misky vah na svoji stranu. Dále už jen skóre upravoval na konečných 4:1.

Chuliganis vs Arcade (4:3)

Postup Komety do předkola play-off pojistil také Chuliganis v posledním střetnutí této zápasové serie. V průběhu druhé třetiny vedla Sparta už 2:0, díky vydařené přesilovce se ale podařilo Chuliganisovi snížit. Následně skórovaly oba kluby, vývoj utkání se výrazně otočil až v poslední třetině, kde se Kometě podařilo dorovnat na 3:3. Během posledních dvou minut zpečetil Chuliganis vítězství Komety.

HC Škoda Plzeň VS HC Olomouc

Duel mezi Plzní a Olomoucí přinesl několik zajímavých momentů. Již od začátku ale bylo jasně vidět, kdo drží otěže zápasu.

Messi vs Aigeu (3:8)

Aigeu naskočil do své první sezony ENYAQ Hokejové ligy neohroženě a v tabulce střelců mu patří třetí místo. Proč tomu tak je ukázal svému krajanovi ze Slovenska hned v úvodním utkání série. Na konci první třetiny už Aigeu vedl neskutečných 5:0. Nakonec šlo jen o to, jestli Messi dorovná, což se mu ale nakonec nepodařilo a zápas skončil 8:3.

JR vs Sushiiik (2:7)

V kanonádě plzeňské svatyně pokračoval i týmový kolega Sushiiik. Čtyři góly z celkových sedmi sice vstřelil až ve třetí třetině, to ale nic nezměnilo na naprosto jasném vývoji utkání a dominanci olomouckého gamera.

Messi, JR vs Aigeu, Sushiiik (2:4)

Jak je zvykem, hry 2 na 2 jsou pomalejší a ani tento duel nebyl vyjímkou. V polovině druhé třetiny vedla Olomouc “pouze” o gól. Náskok ještě ke konci zápasu zvýšila a dvojice Aigeu a Sushiiik pečetila výhru Olomouce už ve třetím utkání série.

JR vs Aigeu (1:3)

Tři zářezy. Tolik si připsal Aigeu vstřelených gólů v utkání s JR. Na první gól si však diváci museli počkat až do konce druhé třetiny. JR mírnil výhru Olomouce v tomto utkání pouze jedním připsaným gólem.

Messi vs Sushiiik (5:4)

Plzeňští šli rychle do dvougólového vedení v první třetině a na začátku té poslední už vedli 4:0. O velký zvrat se ake Sushiiik postaral v poslední třetině a naprosto spektakulárně dorovnal utkání na 4:4. Messi ale chytil druhý dech a sedm sekund před koncem v úplně poslední akci utkání vstřelil rozhodující gól.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama