Komisař Overwatch League přešel ke konkurenčnímu Epic Games
Gaming Overwatch (PC) Článek Komisař Overwatch League přešel ke konkurenčnímu Epic Games

Komisař Overwatch League přešel ke konkurenčnímu Epic Games

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

27. 5. 2019 14:29

Nate Nanzer vyměnil Overwatch za Fortnite.

Reklama

Jedno z jeho největších jmen Overwatch League, komisař Nate Nanzer, včera přes svůj twitterový účet oznámil, že opouští Blizzard "pro novou příležitost". Následně web ESPN potvrdil, že se Nanzer připojil k Epic Games, aby dohlížel na e-sportové turnaje u vývojáře Fortnite. Novým komisařem OWL se tak stane Pete Vlastelica, nynější výkonný ředitel e-sportové divize Activision Blizzard. Celé Nanzerovo vyjádření na Twitteru si můžete přečíst zde (v komentářích jsou pokračování).

Hey Overwatch League family. I wanted to share that soon I will be leaving Blizzard for a new opportunity. This has been the toughest decision of my life, because it means I won’t get to work with the best staff, players, teams, owners, partners, and fans in esports anymore. 1/4

— Nate Nanzer (@natenanzer) May 25, 2019

Overwatch League byla oznámena v roce 2016 a své první sezóny se dočkala o dva roky později. Tento ambiciózní projekt zahrnuje týmy z celého světa a patří mu i vysoká sledovanost, momentálně lize patří 4. místo za League of Legends, Dota 2 a Counter-Strike: Global Offensive. Jen pro zajímavost zahájení sezóny 2019 sledovalo přes 13 milionů diváků. Nyní se liga nachází uprostřed druhé sezóny a už dokonce probíhají přípravy na start třetí. Díky rychlému úspěchu OWL chystá Activision zahájit i podobný koncept u Call of Duty, který bychom měli očekávat příští rok.

Když se podíváme ke konkurenčnímu Epic Games, neunikne nám, jak Fortnite neustále roste, a to jak na amatérské (domácí) půdě, tak i profesionální úrovni. Společnost investovala do soutěží 100 milionů amerických dolarů. To zahrnuje i 30 milionů jako odměnu ve finále Světového poháru Fortnite v New Yorku, které se bude konat 26. - 28. července 2019.

Epic ve vyjádření pro ESPN neskrývali nadšení, že do jejich týmu přibyl právě Nanzer. Uvidíme v nadcházející době kolik šťavnatého ovoce tato spolupráce přinese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama