Koncovka ESL Pro League: Na co si vsadit?
Esport CS:GO Článek Koncovka ESL Pro League: Na co si vsadit?

Koncovka ESL Pro League: Na co si vsadit?

Michael Douša

Michael Douša

25. 3. 2023 16:26

Zatímco turnajové klání se blíží ke konci, sázkové kanceláře nikdy nespí.

Reklama
Zatímco turnajové klání se blíží ke konci, sázkové kanceláře nikdy nespí.

Mnoho hráčů CS:GO, ale i jiných titulů, vkládá mnoho svého času do sledování vrcholného esportu a fandění svému vybranému týmu. A nejeden z nás se pak považuje tak trochu za odborníka, předpovídáme, kdo vyhraje, permanentně máme otevřenou stránku HLTV s výsledky a vždycky víme, proč náš vybraný tým prohrál. V poslední době ale přichází i mnoho možností, kde svá slova podtrhnout i činy. PickEm's, Fantasy ligy, nebo kurzové sázení. A právě poslední jmenovaná příležitost u nás pomalu leč jistě rozkvétá.

Sázky na zápasy

Pro poukázání si zapůjčím aktuální sázky u české sázkovky Fortuna. Tamní esport sázky nabízí buďto možnost vsadit si na výsledek celého zápasu, v tomto případě semifinále mezi FaZe a NAVI, nebo na podrobné možnosti. Jak vidno, bookmakeři v tomto případě věří spíše loňským Major šampionům oproti Major šampionům předloňským, tedy dávají větší šance FaZe.

Koncovka ESL Pro League: Na co si vsadit?

Podrobné sázky mohou mít různou podobu. Lze vsadit na vítěze první mapy, celkový počet map (bez vybraného vítěze - takže pokud vyhrají Outsiders 2:0 nebo NaVi 2:0, sázkou na Počet map: Méně než 2,5 vyhrajete v obou případech), nebo handicapy. Handicap znamená, že k výsledku daného týmu přičtete, nebo naopak odečtete, určitý počet map nebo kol. 

Podívejme se například na handicapy u 1. mapy zápasu FaZe vs. NaVI:

Koncovka ESL Pro League: Na co si vsadit?

Jako "nejbezpečnější" sázka v této kategorii se jeví NaVi +4,5. Co to ale tedy reálně znamená? 

Jakmile mapa skončí, k výslednému skore vybraného týmu, v tomto případě NaVi, přičtete (u handicapu je +) 4,5 bodu. Pokud by s tímto bonusem NaVi vyhráli, svoji sázku dostanete i s výhrou. Řekněme tedy, že první mapa skončila 16-12 pro FaZe. NAVI tedy prohráli o 4 body, nicméně vy jste si vsadili na handicap +4,5. Tím se z 16-12 stává 16-16,5 a vítězem tak v této realitě jsou NaVi a vy, protože jste dostali 32 haléřů za každou vloženou korunu navíc.

Koncovka ESL Pro League: Na co si vsadit?

Co když je ale handicap negativní? Podívejme se na "nejbezpečnější" negativní handicap v této nabídce, kterým je FaZe -4,5. Ten říká, že pokud od finálního skore odečtete FaZe 4,5 bodu, a pořád vyhrají, vy zase dostanete svou sázku nazpět. Vypůjčím si tedy výše zmíněné skore 16-12 pro FaZe. Od 16 bodů odečtete 4,5 a jste na 11,5-12 pro FaZe, což Vám zase už sázku prohaje. Pokud byste ale vsadili na Natus Vincere -3,5, situace by byla opačná.

Stejně jako sázkové kanceláře se analytici přiklání spíše k variantě, že zápas vyhrají FaZe. Ačkoliv poslední měsíce pro ně byly poněkud bolestivé, konečně zase vypadají trochu na koni. Jediná prohra, kterou tentokrát inkasovali na EPL, byla proti Vitality, kteří tehdy ještě hráli se záskokem Audricem "JACKZ" Jugem, takže se na ně bylo o dost těžší se připravit. NaVi na druhé straně také úplně nedominují, jejich pátý hráč Andrij "npl" Kucharskyj se stále podle všeho úplně neintegroval do sestavy a celému týmu to docela škodí. Nebude to jednoduché, ale věřím, že FaZe si půjdou pro vítězství.

Po registraci u sázovek se tak můžete svobodně pustit do her. Pakliže však kurzové sázení vyzkoušíte, nezapomeňte sázet s rozumem a dostatečnou obezřetností

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama