Konzole Mad Box přichází o zásadní investice
Technologie Článek Konzole Mad Box přichází o zásadní investice

Konzole Mad Box přichází o zásadní investice

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 5. 2019 09:48

Budoucnost je nejistá

Reklama

Minulý rok studio Slightly Mad představilo svůj megalomanský plán, a to sestavit svou vlastní konzoli. Ta měla být podle CEO Slightly Mad Iana Bella nejvýkonnější konzolí na trhu – samozřejmostí prý byla podpora 4K či hraní VR při 60 FPS. Velice zajímavý byl i ovladač s vlastním displejem, který by měl zobrazovat různé události ze hry.

Konzole Mad Box přichází o zásadní investice

Nápad to byl bláznivý, studiu se ale podařilo nalákat několik investorů, kteří této technologii věřili. První problém ale nastal už ve jménu konzole. To si totiž nárokovalo francouzské stejnojmenné studio, které mělo ale zaregistrovanou ochrannou zmínku. Další, mnohem větší problém, ale nastal při oznámení Google Stadia.

Měli jsme naplánovaných několik investic, ale tvrzení Googlu o tom, že budoucnost hraní není v krabici nám spíše uškodilo. Dva investoři se po oznámení Stadie rozhodli své investice stáhnout. V tuto chvíli je budoucnost naše projektu nejistá.

Navrhnout konzoli, která by měla splňovat to, co Ian slíbil, není rozhodně jednoduché a zejména levné. Z něčeho se také musí zafinancovat prvotní výroba. Zdá se tak, že celý projekt míří ke konci.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama