Které severoamerické a latinskoamerické týmy postupují do Valorant Masters v Kodani?
Esport Valorant Článek Které severoamerické a latinskoamerické týmy postupují do Valorant Masters v Kodani?

Které severoamerické a latinskoamerické týmy postupují do Valorant Masters v Kodani?

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

4. 7. 2022 13:48

Blíží se Valorant Masters, pojďme se tedy podívat, jak vypadala cesta amerických týmů k postupu.

Reklama

V předešlých měsících se týmy obou amerických kontinentů proti sobě statečně postavily, aby nasbíraly body v rámci systému VCT a zajistily si postup do majorů. Týmů je nespočet, ze Severní Ameriky mají ale šanci na postup pouze 2, z Jižní Ameriky pak 3 (týmy jsou děleny ještě do 2 regionů – Latinská Amerika a Brazílie).

Začneme zápasy v Severní Americe, která jednotlivá utkání zastřešila pod pouze jednu událost, a to Challengers: Stage 2. Událost se dělila na 4 části, nejprve začala prvním Open Qualifierem, kde se proti sobě utkaly všechny týmy v regionu ve dvou bracketech (nižším a vyšším). Kdo vypadl z nižšího bracketu však ještě nemusel zoufat, protože po prvním Qualifieru následoval druhý, kde týmy dostaly druhou šanci. Z obou Qualifierů vyšlo dohromady 8 vítězů, kteří pak postoupili do Group Stage. V Group Stage ale bylo dohromady 12 týmů, jelikož týmy, které se umístili na prvních čtyřech příčkách v Challengers: Stage 1, dostaly automaticky postup do Group Stage (Challengers: Stage 1 proběhly dříve v tomto roce). V Group Stagi se tedy proti sobě postavili ti nejlepší z nejlepších. Do poslední čtvrté části – playoffů – mohlo postoupit ale pouze 8 týmů. Group Stage byla rozdělena na 2 skupiny – A a B, kde v jednotlivé skupině hrál každý tým s každým. Z každé skupiny postoupily 4 nejlepší týmy. Zajímavostí je, že v této Group Stage vypadli The Guard a Cloud9, což jsou týmy, které dostaly automatický postup z Challengers: Stage 1. Svým slabším výkonem si tak znemožnily postup do Masters.

Playoffy byly o něco drsnější, z 8 týmů bojujících o postup do Masters se totiž mohly kvalifikovat pouze 2. Byly opět rozděleny do nižšího a vyššího bracketu, kdy byly týmy případně umístěny rovnou do semifinále podle toho, jak se umístili v Group Stagi. A vítězové Group Stage – XSET a OpTic Gaming – se opět potvrdili i v playoffech. XSET začali ve vyšším bracketu v semifinále, prohráli pak však ve finále proti OpTic Gaming, což je posunulo do finále nižšího bracketu. To je ale nerozhodilo, vypořádali se s týmem Faze Clan a v grandfinále si dali rematch proti OpTic Gaming, který tentokrát vyhráli.

Za zmínku stojí také výkon týmu Faze Clan – ten začal ve vyšším bracketu a v prvním utkání sice prohrál proti 100 Thieves - poměrně nešťastně, a to tak, že hned dvě mapy prohráli, přestože v první polovině vedli 9-3. V nižším bracketu se ale pak třemi výhrami probojoval až do finále. V této sérii se mimochodem znovu setkali s 100 Thieves a tentokrát vyhráli, jejich utkání byla velmi těsná. Bohužel ale už nezvládli porazit již zmiňovaný XSET ve finále a dál se tedy neposunuli.

Zde se můžete podívat na skóre týmů v playoffech:

Které severoamerické a latinskoamerické týmy postupují do Valorant Masters v Kodani?

Nyní se přesuneme do Latinské Ameriky, kde je sice množství týmů mnohem menší, ale rozdělení týmů do regionů a jednotlivé události mnohem komplikovanější.

Challengers byly rozděleny na Latin America North Stage, South Stage a na oddělené Challengers pro Brazílii. North Stage se zúčastnilo pár týmů z Kolumbie a Mexika, South Stage byla spíše pro týmy z Chile a Argentiny. Z každého tohoto Stage Latinské Ameriky postoupily 2 týmy do playoffů pro celou Latinskou Ameriku. V těchto playoffech tedy byly jenom 4 týmy, z nichž si jistý postup do Masters mohl zajistit pouze jeden tým, jímž se stal chilský Leviatán. Jedná se tak o jejich první postup do mezinárodního turnaje. Druhé místo obsadil také chilský tým KRÜ Esports, který se tak kvalifikoval do další události: Last Chance Qualifier mezi Latinskou Amerikou a Brazílií.

Brazilský Challengers byl postaven podobně jako playoffy pro celou Latinskou Ameriku – první místo obsadil tým LOUD, čímž se kvalifikoval do Masters, což se tak stane jejich druhým mezinárodním turnajem. Ninjas in Pyjamas skončili druzí a postoupili do Last Chance Qualifiers.

Účelem Last Chance Qualifier je rozhodnout mezi tím, který region z Jižní Ameriky bude reprezentovat na Masters – zdali to bude Brazílie, anebo Latinská Amerika jako celek. Proto se utkaly pouze dva týmy, a to zmínění KRÜ Esports a Ninjas in Pyjamas. KRÜ Esports se opravdu ukázali jako ti lepší výhrou 3:0, čímž se opět kvalifikovali do Masters, což je pro nich pravidelnou záležitostí.

Pro shrnutí tedy v Masters v Kodani uvidíme ze zmíněných týmů nejprve LOUD proti KRÜ Esports v Group Stagi ve skupině A a ve stejné skupině také OpTic Gaming proti evropskému týmu Guild Esports. Sledovat je můžeme již od 10. července.

V druhé fázi – playoffech uvidíme týmy, které obsadili první příčky v Challengers a byli tak do playoffů rovnou posunuti, a to je XSET a Leviatán. Přesný čas těchto zápasů ještě nebyl vyhlášen.

Zdali jsou americké týmy schopny znovu obsadit titul mistrů se můžete podívat sami. V průběhu července se můžete naladit na atmosféru esportového Valorantu, tentokrát nově s živým publikem! Nenechte si to tedy ujít a sledujte například Twitch kanál Valorantu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama