Kumbik a Jifi posouvají Mladou Boleslav na čelo tabulky EHL
Esport NHL 20 (PS4) Článek Kumbik a Jifi posouvají Mladou Boleslav na čelo tabulky EHL

Kumbik a Jifi posouvají Mladou Boleslav na čelo tabulky EHL

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

17. 3. 2020 11:50

Výsledky 7. a 8. kola Esport hokejové ligy.

Reklama

Polovinu první sezóny Esport hokejové ligy máme za sebou. Tento víkend odehrály týmy 7. a 8. kolo, po kterém se kompletně zamíchalo pořadí v tabulce. Do vedení se posunula BK Mladá Boleslav, na druhém místě jsou Rytíři Kladno, které dělí od prvního místa pouze počet vstřelených a inkasovaných branek. Na zatím bronzové pozici je HC Kometa Brno. HC Dynamo Pardubice se po nedělní prohře propadly na 4. příčku. Na chvostu tabulky se stále trápí Mountfield HK, zatím co Plzni se podařila prolomit jejich bodová mizérie.Nedaří se ani týmu HC Olomouc, který prohrál už počtvrté v řadě. Stejně je natom i HC Sparta Praha, která má za sebou taky čtyři prohry a jednu remízu.

Zápasy můžete sledovat živě nebo ze záznamu na oficiálních Twitch a Youtube kanálech gamerů. Odkazy naleznete po kliknutí na přezdívky hráčů níže v článku, popřípadě sledujte Novinky na oficiálním webu EHL nebo sociální sítě Facebook a Instagram, kde zveřejňujeme rozpisy streamů nadcházejících zápasů.

Tabulku základní části po odehraném 7. a 8. kole najdete ZDE.

Plzeň prolomila sérii porážek

V 7. kole EHL se konečně zadařilo i západočeskému celku. HC Škoda Plzeň, která se šest kol nemohla vítězně prosadit, konečně zlomila mizérii a svou první výhru v sezóně si připsala proti HC VERVA Litvínov. Nebylo to ale zadarmo. V duelu mezi Pikejem a TheNotorikem to až do 28. minuty vypadalo, že litvínovský gamer kontroluje zápas vedením 3:0. Pikej ale parádní dělovkou od modré zlomil čisté konto soupeřova brankáře a taky i soustředění TheNotorika, Před koncem 2. třetiny snížil stav na 3:2. Vyrovnávací branka padla tři minuty před závěrečnou sirénou. V druhém duelu měl naopak celý zápas pod kontrolou plzeňský CzechDomin, který porazil Winciho 4:1.

HC Oceláři Třinec svedli těžké klání s týmem Rytíři Kladno. Ačkoliv se produktivnímu střelci Michaelu Hetzovi podařilo vyhrát zápas s Tejkym těsně 5:4, tak tohle drobné vítěství nestačilo pro celkovou výhru. Třinecký kolega Honzicek1992 podlehl v utkání s Jarinem 2:5, a tak 3 body putovaly do Kladna.

Těžký duel čekal i Bílé Tygry Liberec. Ti museli čelit Pardubicím, které ještě okupovaly 1. místo tabulky. Zprvu to vypadalo nadějně pro Liberec, když si Dzouvi poradil s Michalem1996 v zápase 6:3. Bohužel pro ně, druhé utkání ovládl CallmePablo když zvítězil nad DannyZedlem 5:1.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 11:9

  • Jakub „Kubii7" Bláha - Jakub „JohnLeclair" Baďura 6:5
  • Jakub „Kubin" Černo - David „Mikin" Mikoška 5:4

HC Kometa Brno - Mountfield HK 12:2

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 15:5

HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 7:9

  • Jan „Honzicek1992" Buday - Jaroslav „Jarin" Řehoř 2:5
  • Michael „Michael Hetz" Hetzendorfer - Martin „Tejky" Tejček 5:4

HC Sparta Praha - HC Vítkovice RIDERA 7:9

  • Filip „Arcade" Nosek - Filip „Phil93" Strnad 5:5
  • Michal „Mišánek" Koloc - Jiří „Danda89" Daniš 2:4

HC Škoda Plzeň - HC VERVA Litvínov 7:4

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 7:8

  • Adam „Dzouvi" Menšík - MIchal „Michal1996" Vaněk 6:3
  • Daniel „DannyZedlo" Sedláček - Adam „CallmePablo" Čejka 1:5

Bitvu o 1. místo ovládla Mladá Boleslav

V neděli se o čelo tabulky střetly HC Dynamo Pardubice s BK Mladá Boleslav. Velmi vyrovnaný zápas předvedli borci Jifi23 a Michal1996. Pardubice v tomto utkání měly o gól navrch, takže Mladá Boleslav vždy dotahovala jednobrankové manko. Takhle to šlo až do 3. třetiny, kdy závěrečná siréna zazněla za vyrovnaného stavu 3:3. Za to druhé utkání ovládal mladoboleslavský hrdina Kumbik, který si hravě poradil s CallmePablem 5:1. Díky téhle výhře se podařilo Mladé Boleslavi sesadit Pardubice z 1. příčky a nastoupit na jejich místo s 22 body a skórem 87:30.

Aby se kladenští Rytíři udrželi v naprosté těsnosti za Mladou Boleslaví, museli uspět i v tomto kole. Cestu jim zkřížily Vítkovice, které zatím předvádí výsledky jak na horské dráze. Ačkoliv se vítkovickým gamerům v sobotním utkání podařilo porazit HC Spartu Prahu, na další středočeský tým už byli krátcí. Phil93 sice předvedl vyrovnaný zápas s Jarinem, ale nakonec prohrál 3:4. Druhé klání ale ovládl kladenský Tejky a bez problémů porazil 4:0 Dandu89. Kladno je tak na 2. místě se stejným počtem bodů jako Mladá Boleslav, ale se skórem 70:29.

Důležitý zápas odehrála i HC Kometa Brno. Po sobotním zdecimování Hradce Králové 12:2, nyní narazila na třinecké Oceláře. Pepcastachurcik ovládal zápas s Honzickem1992, který mu ale nic nedal zadarmo. Nicméně konečný stav 4:2 byl shovívavější k brněnskému borcovi. Druhé utkání se odehrálo mezi Michaelem Hetzem a Bladem. To kontroloval až do začátku 2. třetiny za stavu 3:1 třinecký gamer. Ve 22. minutě Blade snížil na jedno brankové manko, a o 5 minut později srovnal stav na 3:3. Michaelu Hetzovi se ještě před koncem 2. třetiny podařilo zvýšit stav na 5:3. Ale ve 3. třetině se blýsknul Blade, který opět snížil stav na rozdíl jediné branky, a poté pouhých 33 sekund před koncem utkání srovnal na 5:5. Celkové skóre 9:7 a výhra vyhoupla HC Kometu Brno na dosavadní 3. místo v žebříčku s 21 body.

Plzni se chuť vítězství zalíbila, a tak si 3 body odnesla i z utkání proti Zlínu. JohnLeclair a CzechDomin svedli vyrovnaný souboj, který skončil 4:4, ale Pikej dokázal porazit Mikina 5:3, což rozhodlo o konečném výsledku.

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 4:8

  • MIchal „Michal1996" Vaněk - Jindřich „Jifi23" Fencl 3:3
  • Adam „CallmePablo" Čejka - Radek „Kumbik" Kumbera 1:5

HC VERVA Litvínov - HC Olomouc 7:5

HC Vítkovice RIDERA - Rytíři Kladno 3:8

  • Filip „Phil93" Strnad - Jaroslav „Jarin" Řehoř 3:4
  • Jiří „Danda89" Daniš - Martin „Tejky" Tejček 0:4

Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 3:12

  • Jakub „Jackey" Michálek - Adam „Dzouvi" Menšík 2:7
  • David „Willy9" Voňka - Daniel „DannyZedlo" Sedláček 1:5

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 7:9

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 11:7

  • Jakub „Kubii7" Bláha - Filip „Arcade" Nosek 7:4
  • Jakub „Kubin" Černo - Michal „Mišánek" Koloc 4:3

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 9:7

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama