Kupte si virtuální jachtu za 15 milionů či virtuální pozemek za 50 milionů
Gaming Článek Kupte si virtuální jachtu za 15 milionů či virtuální pozemek za 50 milionů

Kupte si virtuální jachtu za 15 milionů či virtuální pozemek za 50 milionů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 11. 2021 14:54

Metaverse nabízí vše, co si jen zamanete.

Reklama

Svět blockchainu, kryptoměn a NFT je pro mnohé velkým tajemstvím či neznámým. Tento svět ale dokáže stále přinášet nová a nová překvapení, jako jsou přetvoření metaverse. Už teď totiž existují projekty, které fungují vlastně jako takové hry – údajně ale fungují na blockchainu a svůj obsah prodávají na horentní sumy rovnající se milionům korun.

Web PCGamer tak informoval například o prodané virtuální jachtě ve „hře“ The Sandbox, která anonymního majitele vyšla na 650 tisíc dolarů, tedy přibližně 15 milionů korun. Tomuto projektu ale fandí mnohem více lidí a je možné, že i přes velice jednoduchou grafiku a fakt, že je hra v uzavřeném alfa testování, se uchytí.

Rozhodně ale nejde o jediný projekt v rámci metaverse. I díky tweetu Petra Máry jsme se dozvěděli o dalších projektech, které se točí okolo prodávání virtuálních pozemků. Ukázat můžeme například na Decentraland, kde ceny pozemků šplhají až k 50 milionům korun, či český projekt Somnium Space, který se odehrává ve virtuální realitě. A co vy? Jak pohlížíte na tento metaverse a kupování virtuálních pozemků?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama