Kvalifikace do Esport hokejové ligy v plném proudu
Esport NHL 20 (PS4) Článek Kvalifikace do Esport hokejové ligy v plném proudu

Kvalifikace do Esport hokejové ligy v plném proudu

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

16. 1. 2020 22:40

Esport hokejová liga má za sebou první kvalifikace. Vedení žebříčku se ujal Dzouvi.

Reklama

Esport hokejová liga (EHL) je jedinečná lokální soutěž v NHL 20, do které se zapojilo všech 14 extraligových klubů. Nyní jsou odehrány první dva kvalifikační turnaje a zájem o ně byl enormní. První kolo proběhlo 12. ledna a utkalo se v něm neuvěřitelných 246 hráčů. Chuť reprezentovat extraligový klub hráčům nechyběla ani ve druhé kvalifikaci, kde si celkově zahrálo 216 hráčů. Zájem lední hokej i jeho virtuální podobu je v Česku prokazatelně velmi vysoký.

Kvalifikací se také zúčastnil hráč a komentátor Ondřej „Lelek“ Kvarda a populární streamer Roman „bladeito“ Pilný, jehož postup v turnaji můžete většinou sledovat na jeho twitch kanále.

Kdo vládne kvalifikačnímu žebříčku?

V průběžném pořadí vévodí žebříčku se 110 body hráč Adam „Dzouvi“ Menšík, kterému se ve finále první kvalifikace podařilo zvítězit 6:3 proti Josefu „Pepcastachurcik“ Stachurovi. Za konečného stavu 4:2 slavil výhru i ve druhé kvalifikaci proti Jaroslavu „Jarin87“ Řehořovi. Zhodnocení jeho dosavadního průběhu v lize a dojmy z EHL si můžete přečíst v rozhovoru.

Na druhém místě v žebříčku se prozatím nachází se 60 body již zmíněný Jaroslav „Jarin87“ Řehoř, jenž si v prvním kole dokázal vybojovat bronzové umístění poté, co v semifinále vypadl s Josefem „Pepcastachurcik“ Stachurou momentálně držícím 3. místo v kvalifikačním žebříčku se 45 body.

Kvalifikační žebříček bude důležitý zejména pro prvních 42 hráčů. Ti si totiž vyslouží pozvánku do vstupního draftu, kde se budou ucházet o přízeň extraligových klubů, které si budou do svých řad v rámci EHL vybírat své první hráče.

Kvalifikace do Esport hokejové ligy v plném proudu

Kompletní žebříček je dostupný zde.

V čem spočívá EHL?

Během ledna se odehraje pět kvalifikačních kol, v nichž hráči získají určitý počet bodů do žebříčku podle jejich umístění v každém kole. Online kvalifikace probíhá ve formátu klasického pavouka, který je vždy losován náhodně systémem, a hraje se v přátelských zápasech tzv. „v klubech“.

Cílem hráčů je nasbírat co nejvíce bodů, díky čemuž se jim otevřou brány k únorovému Draftu, kde si každý tým z Tipsport extraligy ledního hokeje vybere 2 hráče ze 42 nejlépe umístěných v žebříčku. Ti se stanou jejich reprezentanty v základní části Esport hokejové ligy.

Základní část EHL proběhne během února a března v režimu Hockey Ultimate Team (HUT). Týmy se utkají v tabulce každý s každým o postup do Grand finále. To se uskuteční v dubnu a ve vyřazovacích soubojích se proti sobě postaví osm nejlepších celků základní části. Bojovat budou o titul šampiona EHL a lákavou finanční odměnu ve výši 150 000 korun.

Více se o systému EHL můžete dočíst zde.

Kvalifikuj se a reprezentuj extraligový tým!

Ještě není rozhodnuto! Neváhej a zaregistruj se do blížících se kvalifikací, které proběhnou 19., 22. a 26. ledna. Jak se zapojit se dozvíš zde.

Přibliž se tak možnosti být draftován a reprezentovat barvy svého oblíbeného klubu Tipsport extraligy ve hře NHL 20. Bojovat budeš také o štědrou finanční odměnu a zisk prvního titul mistra Esport hokejové ligy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama