LCQ: Který severoamerický tým nakonec míří do finálového turnaje VCT?
Esport Valorant Článek LCQ: Který severoamerický tým nakonec míří do finálového turnaje VCT?

LCQ: Který severoamerický tým nakonec míří do finálového turnaje VCT?

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

5. 11. 2021 14:54

Třetími reprezentanty Severní Ameriky na finálový turnaj VCT se stane tým Cloud9 Blue.

Reklama

A přece jen jsme se dočkali konce last chance qualifiers v Severní Americe! Přerušení probíhajícího LAN turnaje po třech zápasech a pak následné pokračování turnaje po deseti dnech, tentokrát online, které bylo pro změnu na den zastaveno kvůli výpadku proudu, v nás skoro vyvolalo dojem, že je celý turnaj prokletý. Nicméně jsme ke zdárnému konci přece jen došli.

100 Thieves, kteří se ještě v LAN turnaji probojovali až do finále upper bracketu, čekala však právě tady první porážka, a to s týmem Rise, který zvítězil 2:1.

Mezitím se ale lower bracketem úspěšně protivníkům stavěl tým Cloud9 Blue, který z upper bracketu prohrál v semifinále s týmem Rise. Ve finále lower bracketu se tak Cloud9 Blue utkali s 100 Thieves a pokračovali ve své vítězné sérii, když 100 Thieves porazili 2:1.

LCQ: Který severoamerický tým nakonec míří do finálového turnaje VCT?

V grandfinále se proti sobě tedy postavili vítězové upper bracketu – tým Rise a vítězové lower bracketu – tým Cloud9 Blue. V pětikolovém formátu ale poslední dvě mapy ani nebyly potřeba – Cloud9 Blue drtivě porazili Rise už v prvních třech kolech. Začalo se na mapě Breeze, která skončila 13:8, na Splitu pak Cloud9 Blue nedarovali Rise ani jedno kolo a zápas tak uzavřeli výhrou 13:0, a nakonec na mapě Bind těsně vyhráli se skóre 13:11.

Highlight grandfinále:

Cloud9 Blue si svou výhrou vysloužili kvalifikaci do finálového turnaje VCT, který se bude konat od 1. do 12. prosince v Berlíně. Severní Ameriku budou reprezentovat spolu s již kvalifikovanými týmy Sentinels a Envy. Tyto týmy proti sobě budou však nezávisle bojovat, aby se rozhodlo, kdo je hoden titulu Světového šampiona ve Valorantu. Nenechte si to ujít!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama