LCS se odkládá o dva týdny. Naleznou obě strany řešení?
Esport League of Legends Článek LCS se odkládá o dva týdny. Naleznou obě strany řešení?

LCS se odkládá o dva týdny. Naleznou obě strany řešení?

Jakub Kavka

Jakub Kavka

1. 6. 2023 18:59

Bitva o budoucnost LCS a podružných soutěží, píše další kapitolu.

Reklama

Poslední dny, ba dokonce hodiny, jsou ve znamení nevyřešené situace kolem amerického LoL ekosystému. Dramatická situace, která vyústila v protestní odchod hráčů LCS, píše další kapitolu.

Americká LCS na svém Twitteru oznámila, že se liga odkládá o dva týdny. Odkaz na celé prohlášení najdete zde. Potvrdily se tak spekulace, které ještě před protestem kolovaly po sítích. Během těchto dvou týdnu, chce Riot najít konsturktivní dialog mezi asociací LCSPA, týmy a hráči k vyřešení velkého problému. Nejen liga ale celý americký esport tímto značně trpí.

"Během dvoutýdenního okna, nebudeme penalizovat LCS týmy za nenasazení týmů." - stojí mimo jiné v prohlíšení. Riot tak naráží na povinnost LCS týmů k nasazení NACL týmů. Ta se po vlně nevole, kdy jen tři z deseti organizací pro toho rozhodly a zároveň organizace volaly po zrušení této povinnosti, stala hlavním spouštěčem celého problému. Riot toto nařízení uvalilo i na LCS úroveň a to v době, kdy hráči protestně odešli z LCS.

Nátlak na vytvoření nových týmů s narychlo sehnanými hráči dle pravidel ligy (minimální úroveň hráčů musí být alespoň Diamond 1 - pozn. autora), byl pro organizace naprosto nelogický už jen v kontextu, že v době, kdy se strhl protestní odchod, liga měla tři dny před zahájením. Riot poté narychlo zmírnilo toto pravidlo na: je jedno, jaká úroveň hráčů bude nebo z jakého regionu. A to ve víře, aby liga začala stůj co stůj.

Výsledkem posledních dvou dnů je ono oznámení o odkladu ligy. Příštích čtrnáct dní bude velmi zajímavých, jelikož dosavadní přístup Riotu byl víceméně ignorací. Známý reportér Travis Gafford před oznámením odkladu, měl mít schůzku s lidmi z Riotu a některými týmy. Po vydání rozhovoru s výkonným ředitelem asociace LCSPA  - Philem Aramem, byla schůzka hodinu před zahájením, zrušena.

LCS se odkládá o dva týdny. Naleznou obě strany řešení?

Travis se k odkladu ligy již také vyjádřil: "Riot oddaluje začátek LCS o dva týdny, ačkoli plánují zrušit celé rozdělení a účast NA na Worlds, pokud se nedokážou dohodnout (jejich příspěvek ukazuje, že nemají v plánu kapitulovat)." Sílicí hlasy o tom, že Riot má v plánu učinit něco ještě zásadnějšího a dát všanc americký esport, nepřidávají na klidu a můžeme jen spekulovat.

LCS se odkládá o dva týdny. Naleznou obě strany řešení?

Situace je tak zatím značně nepřehledná a uvidíme, jakým způsobem se tato událost pro celý LoL esport, nakonec vyvine. Jedno je však jisté, ať to dopadne jakkoliv, o všem Vás budeme informovat a článek průběžně aktualizovat. Chcete lépe pochopit celé dění kolem LCS? Pro tyto účely jsem vytvořil video, které najdete zde.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama