legendarni-stare-hry-2-doom
Gaming Článek Legendární staré hry #2 - Doom

Legendární staré hry #2 - Doom

Pavel Němec

Pavel Němec

11. 8. 2016 20:41

Dnes se budeme věnovat opravdu legendární hře Doom. Hra, která nikdy nebude zapomenuta!

Reklama

Doom byl vydaný v roce 1993 vývojáři z ID Software. Hra měla později další tři díly a dokonce se dočkala filmu a vytvoření několika komiksů a stolních her. Poslední vydaný titul DOOM 4 máme všchni určitě v žívé paměti.

Ale zpět k úplně první verzi DOOM. Asi každý kdo jako mladý okusil nějakou hru, toužil i po vyzkoušení právě tohoto titulu bez toho, aby dostal od rodičů vynadáno. Hra byla pro opravdové drsňáky a gamery. V této Scifi-hororové hře máte za úkol s elitním mariňákem vyčistit všechno peklo, které vzniklo kvůli společnosti UAC. Tato společnost experimentovala s teleportací mezi měsíci Marsu: Phobosem a Deimosem a cosi se v průběhu experimentu zvrtlo. Počítače, které tyto teleportační brány řídili přestali fungovat a dokonce měsíc Deimos zmizel z mapy. Mariňák byl tedy vyslán společností, aby vše napravil. K napravení situace je nutné si projít 27 úrovněmi a 3 epizody.

Legendární staré hry #2 - Doom

V první epizodě Knee-Deep in the Dead (Po kolena ve smrti) se Váš mariňák projde ve vojenských základnách, elektrárnách, počítačových centrech a geologickými anomálii na Phobosu. Po projití a vyčistění této planety Vás cesta dovede k jedné z teleportačních bran pomocí, které se dostanete na ztracený měsíc Deim

Legendární staré hry #2 - Doom

Druhá epizoda The Shores of Hell (Břehy pekla) Vás provede zborceným a deformovaným zařízením, které napadli démoni. Na konci této epizody je Vašim úkolem se poprat s obřím Cyberdémonem, když bosse úspěšně porazíte zjistíte kde se měsíc Deimos vlastně nachází, vznáší se nad peklem.

Legendární staré hry #2 - Doom

Třetí epizoda nese název Inferno ve které je Vašim úkolem se dostat z Deimosu na povrch. Nepřemožitelný mariňák se musí probojovat peklem a na konec musí porazit bosse Spider Masterminda, aby prošel skrytými dveřmi, které vedou přímo na Zemi.

Legendární staré hry #2 - Doom

Ovšem mariňák nebyl jediný kdo skrytými dveřmi na Zemi prošel. Na zemi je vidět hořící město a je téměř jasné, že démoni byli vysláni skrz skryté dveře, aby Zemi napadli, ale vypořádat se s tímto je úkol v druhém díle "Doom II".

Jinak legendární Doom byl úspěšně spuštěn i na platformu, kterou si jen tak nějaká hra nemůže dovolit. Hra byla spuštěna i na kalkulačce!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama