LG představí vlastní headset pro VR
Technologie Článek LG představí vlastní headset pro VR

LG představí vlastní headset pro VR

Jakub Osička

Jakub Osička

28. 2. 2017 11:22

Nové zařízení pro SteamVR bude představeno na GDC 2017 v San Franciscu

Reklama

LG představí vlastní headset pro VR

Virtuální realita ve světě gamingu stále rezonuje a není divu, že se v těchto vodách snaží prosadit noví inovátoři. Valve právě oznámilo, že společnost LG představí nový VR headset, který podle všeho bude stavět na technologiích SteamVR/OpenVR a bude používat tzv. "lighthouse tracking" podobně jako HTC Vive.

Ukazuje se, že společnost Valve má jasnou vizi spočívající v poskytnutí možnosti využití technologií SteamVR i pro jiné zařízení než HTC Vive, na jehož vývoji se také podílela.

Minimum bližších informací

Vyjádření pro tisk zmiňuje, že LG Electronics poprvé ukáže prototyp svého VR zařízení letos na Game Developers Conference 2017 v San Franciscu. Směle pak tvrdí, že toto zařízení přinese zcela novou generaci zábavy ve virtuální realitě. Ceny, datum spuštění prodejů a umístění prodejů budou oznámeny později. Tiskovou zprávu najdete zde:

LG Electronics will unveil its first VR HMD prototype at this year’s GDC in San Francisco, CA. Being shown in Valve’s GDC booth, the LG HMD prototype is designed to deliver a high fidelity, next generation VR experience. During the show, LG will be meeting with developers to collect feedback and impressions as part of its effort to define the first commercial units. Pricing, launch dates, and territories will be announced at a later date.

Těšíme se

Samozřejmě se zatím jedná pouze o prototyp a jeho uvedení na trh nelze očekávat v nejbližší době. Minimálně je to ale zajímavá novinka, která jistě přinese čerstvý vánek do světa VR nadšenců. Konference GDC probíhá od 27. 2. do 3. 3. 2017. V průběhu týdne bychom se tedy mohli dozvědět více informací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama