[LoL] Jak proběhl LEC 2020 Spring Week 1?
Esport League of Legends Článek [LoL] Jak proběhl LEC 2020 Spring Week 1?

[LoL] Jak proběhl LEC 2020 Spring Week 1?

Gta125

Gta125

29. 1. 2020 16:18

Jak se dařilo českým hráčům a jejich týmům v prvním herním týdnu LEC Spring 2020

Reklama

Máme za sebou první hrací týden nejvyšší evropské ligy v Legue of Legends LEC, který proběhl podle mnohých odhadů dle očekávání. První příčky si pro sebe poměrem 2:0 získaly G2 Esports, Origen a Rogue. G2 Esports vítěz obou splitů 2019, šampion Mid Season Invitation a světový finalista Worlds 2019, se nám představil v nezměněné sestavě. Caps a Perkz si pouze vyměnili role. Tým Origen, kterému se velmi dařilo v jarním splitu 2019, vyrazil do boje s posilami Xerxe do jungle a Upset na ADC. Rogue v téměř nepozměněné sestavě z léta 2019 posílili své řady dlouhodobě výborně hrajícím Hansem Samou na roli ADC.

[LoL] Jak proběhl LEC 2020 Spring Week 1?

S04  Konstantinos-Napoleon "FORG1VEN" Tzortziou

Den 1

MAD Lion si ve hře s G2 Esports dokázali vytvořit značné vedení a získali první dva draky. Bohužel pro ně Infernal dragon, který následně přistál na mapě, vždy šel pro G2. Ti skrze lepší rotace a odchyty dokázali otočit vývoj zápasu a získat právě pro sebe první bod.

Rogue si od začátku drželi mírné vedení i přes puštění prvních dvou draků pro Misfits. Následně zahráli kontrolovanou hru a nenechali pro soupeře na mapě téměř nic. Po zisku Ocean Soul si Rogue došli pro Nashor buff a následně i pro Nexus.

SK Gaming a Team Vitality si na mapě nenechali nic zadarmo i přes zisk Mountain Soul pro Vitality. Trick následně výborně při situaci 50/50 dokázal ukrást Elder buff. Po vyhraném team fightu si SK Gaming došli pro Nashor a Elder buff, který jim velmi pomohl v posledním útoku na Nexus.

Extrémně vyrovnanou hru svedly Excel Gaming a FC Schalke 04, kdy se jim přes množství team fightů, které proběhli na mapě o každý důležitý bod, stal osudný právě ten, který sami vyvolali. A byl to velmi dobře hrající support Tore, který dokázal získat pro svůj tým dostatečně dost času, aby jungler Caedriel našel nepřátelská carry. Nadhozením pro Yasua a po zisku Ace byl zápas rozhodnut.

Velká rivalita panuje mezi Fnatic a Origen už od roku 2015, kdy Origen vtrhl do EU LCS jako hurikán. Očekávalo se, že bývalí spoluhráči Selfmade a Nemesis budou naprosto dominovat mapě. To ale nevyšlo i přes 2 draky, které Fnatic získali pro sebe. Právě čtyři Infernal draci a nezastavitelný Alphari, který sám obehrál právě dvojici Nemesis, Selfmade, dotáhli Origen k vedení. Následně už nebyla šance na otočení zápasu.

[LoL] Jak proběhl LEC 2020 Spring Week 1?

MAD Matyáš "Carzzy" Orság

Den 2

Vitality se dařilo držet vyrovnaný stav s MAD Lion až do první velké potyčky, kdy si MAD odnesli čtyři fragy a Carzzy na Miss Fortune se stal neřešitelným problémem. Jednoduché a smrtící combo Jarvan, Rakan a Miss Fortune drtilo soupeře. Tím dokázali MAD Lions získat bod a vylepšit si tak svůj stav na 1:1.

Excel Gaming přišli s vysoce výbušnou early game strategii, která se jim i přes naprosto famózní a téměř jednostranný začátek hry nakonec vymstila. Rogue se po zničení téměř celé základny dokázali oklepat a díky dvěma výborným team fightům především od spodní linky a Larssena i otočit zápas a poměrem 2:0 ukončit první hrací týden.

Dominance - tak by se dal popsat výkon, který předvedli Origen proti FC Schalke 04. Výborně hrající Nukeduck byl na své LeBlanc absolutně nezastavitelný a s dopomocí Upseta nebyl FORG1VEN schopný zvrátit výsledek. FC Schalke 04 zakončí první týden smutným výsledkem 0:2.

Přestože Misfits dokázali držet krok s Fnatic, naprostá pohroma nastala, když se jeden z nejnebezpečnějších junglerů LEC Selfmade rozhodl vylézt z lesa a začít konat. To spustilo naprostou lavinu 2v2 a 3v3 potyček, která v naprosté většině šla pro Fnatic. Rekkles a spol nemuseli ani tolik dbát na draky, protože se jím podařilo doslova stompnout své soupeře a Rekkles se skóre 10/0/3 poslal Denyka s Misfits na spodek tabulky s 0:2.

Bývalí jungler G2 Esport Trick a midař Perkz vládli EU v letech 2015-2017, nyní však nastoupili proti sobě. Právoplatně pasovaný First blood king EU Jankos však dnes naprosto zastínil svého oponenta a přinesl svému týmu obrovský náskok. Nárůst vedení se podařilo SK Gaming zpomalovat až do team fightu, který sami iniciovali. To se jim však nevyplatilo a G2 Esport si zde připsali čistý Ace, zisk Nashor buffu a Mountain Soul. Proti takové síle se SK Gaming nepodařilo již ubránit vlastní základnu a G2 Esport s obvyklými úsměvy zakončilo první týden 2:0.

[LoL] Jak proběhl LEC 2020 Spring Week 1?

[LoL] Jak proběhl LEC 2020 Spring Week 1?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama