[LoL] Kdo se kvalifikoval a kdo se teprve přidá na největší herní akci ve Zlíně Lobby 2020
Esport League of Legends Článek [LoL] Kdo se kvalifikoval a kdo se teprve přidá na největší herní akci ve Zlíně Lobby 2020

[LoL] Kdo se kvalifikoval a kdo se teprve přidá na největší herní akci ve Zlíně Lobby 2020

Gta125

Gta125

17. 2. 2020 17:19

Gunrunners AOC, Eeriness či spolek kolem Baziliška se již probojovali do online finále, kdo přidá další?

Reklama

Máme za sebou první dvě z plánovaných čtyř kvalifikačních kol na letošní Zlínské LOBBY 2020 v League of Legends. Globálně nepopulárnější MOBA hra přilákala na první kvalifikaci krásných 33 týmů. Mezi nimi známá jména jako Eriness, INAE Atra, iNvolute a nově obnovené Gunrunners.

První kvalifikaci dokázali ovládnout nová sestava Eriness, kteří neváhali vyzkoušet i na ostré kvalifikaci několik netradičních hrdinů. Rumble nebo Ornn jako supporti opravdu nejsou obvyklí, ovšem natrénovaná taktika, která byla směrovaná především do 5v5 soubojů, jim vyšla. Ve finále se jim postavili Akatsuki Chlebík v čele s Peinikem a Samyazou, kteří si dokázali poradit třeba s Gunrunners. Ovšem Paštikus si řekl, že toto bude jeho hra a z lesa s Elise dokázal naprosto dominovat. První postupující jsou tedy první Eriness a z druhé pozice Akatsuki Chlebík.

Do druhého kvalifikačního kola se přihlásilo 26 natěšených týmů. I přes fakt, že první pokus nevyšel, hráči „Pandas are Awesome“ postavení kolem Baziliška - českého Draven krále - nesložili zbraně. Stejně tak dopadli hráči Gunrunners AOC, kteří si dokázali poradit s prvními soupeři rekordně před sedmnáctou minutou. Ve finále si dokázali poradit s „Pandas are Awesome“, kdy byl Welcom naprosto nezastavitelný se svým Atroxem.

[LoL] Kdo se kvalifikoval a kdo se teprve přidá na největší herní akci ve Zlíně Lobby 2020

 

Rozhovor s Kapitánem Gunrunners Matyášem „Smarty“ Rozvoralem

Věděli jste, že Bazilišek je asi neznámější český OTP Draven, a přesto jste ho nechali nezabanovaného, proč?
Nejprve jsme ho chtěli bannout, ale měli jsme připravené bezpečné hrdiny, kteří si vedou proti Dravenovi dobře, a bylo tedy pro nás výhodnější poslat do banu více nebezpečné šampiony.
Měli jste připravené nějaké speciální strategie?
Ano, často takové věci zkoušíme ve scrimech, a tedy Pyke a Sejuani na botu pro nás nebyli neodzkoušení.
Jak jste se skládali pod Gunrunners?
S Welcomem se znám od podzimu a také se mnou vyhrál Škoda Gaming Day. S Panikou jsem dříve hrál nějaké menší turnaje. Před Lobby jsme se dohodli s tím, že Inspire znal on a já věděl, že na top chci Welcoma.
Jak často trénujete? Společné scrimy, strategie a tak?
Hlavní náplní tréninků mimo West soloQ jsou scrimy, kde zkoušíme různé kombinace hrdinů a strategií. Někdy si také dáme online turnaj skrze Challangermode na EUW.
Jak vidíte svoje šance v online finále, případně na Grandfinals?
Zatím jsou týmy solidní s tím, že jsou ještě čtyři volná místa, ale máme nějaký odhad, kdo asi postoupí. Přesto v tréninku nic nepodceníme a připravíme se nejlépe jak to půjde.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama